23948sdkhjf

Firdobling: Toldere ser tusindvis af kopivarer

Antallet af sager med kopivarer firdoblet på fem år.

På Toldstyrelsens kontrolenheder rundt om i Danmark finder toldere i stigende grad kopivarer i pakker sendt fra hele verden.

I pakkerne gemmer der sig alt fra falske ure, kopier af mærkevaretøj til kosmetik og tilbehør til mobiltelefoner. Siden 2015 er antallet af sager med kopivarer firdoblet fra ca. 1.500 sager i 2015 til over 7.400 i 2019.

- De seneste fem år har vi oplevet en markant stigning i sager med kopivarer købt på nettet. Kopivarer kan være ulovlige og sundhedsfarlige for forbrugerne, og kopierne skaber konkurrenceforvridning for danske virksomheder. I Toldstyrelsen har vi derfor fokus på kontrolindsatsen, men også i vejledningen til forbrugerne, siger Henrik Pagh Kold, kontorchef i Toldstyrelsen.

Også erhvervsmæssig import

Kopivarer finder ofte vej til Danmark via enten privates internethandel eller i større partier, der kommer ind med den erhvervsmæssige import, til salg på f.eks. markeder.

På hjemmesiden jegvælgerægte.dk kan borgere få gode råd til, hvordan man styrer uden om kopivarer, spotter en ulovlig hjemmeside – og hvad man skal gøre, hvis man alligevel har købt en kopivare.

- I Toldstyrelsen er vi altid klar til at hjælpe borgere i forhold til konsekvenserne af at købe kopivarer på nettet eller på rejsen. Desuden opfordrer vi altid til, at man tjekker reglerne på hjemmesiden jegvælgerægte.dk, siger Henrik Pagh Kold.

Tjekliste til at undgå kopivarer på nettet

Er der sprogfejl og skæve priser?

Er prisen mistænkelig lav?

Er webshoppens kontaktoplysninger mangelfulde eller falske? Tjek også "Om os"-siden.

Er webadressen mærkelig?

Er betalingsmulighederne mistænkelige?

Betal altid med kort, så du kan benytte indsigelsesordningen! Kontakt din bank.

Kilde: jegvælgerægte.dk

Bag hjemmesiden jegvælgerægte.dk står Ministeriernes netværk mod IPR-krænkelser bestående af: Patent- og Varemærkestyrelsen, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, Toldstyrelsen, Kulturministeriet, Rigspolitiet, Lægemiddelstyrelsen, Fødevarestyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen/ Forbruger Europa, Erhvervsstyrelsen, Eksportrådet og Landbrugsstyrelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.14