23948sdkhjf

Maersk Drilling vil halvere CO2-udledningerne i 2030

Offshore-boreselskabet mener, halvdelen af målet kan nås via investeringer i innovation.

Maersk Drilling vil nedbringe selskabets CO2-udledning fra boreoperationer md 50 procent i 2030.

Det fremgår af en skriftlig meddelelse.

- Klimaforandringer er en af de største udfordringer, som vores samfund står over for i dag, og vi vil gøre vores del for at tackle dette. Den globale efterspørgsel efter energi stiger, og konsensus blandt eksperter er, at vedvarende energi ikke vil være i stand til at erstatte al traditionel energiproduktion inden for en overskuelig fremtid. Derfor skal svaret være at levere økonomisk overkommelig energi inklusive olie og gas, mens man holder CO2-emissionerne under kontrol. Vores bidrag til en bæredygtig energifremtid er at reducere emissionerne fra vores drift betydeligt og undersøge måder at lagre CO2 på, siger administrerende direktør i Maersk Drilling, Jørn Madsen.

Maersk Drilling vurderer, at cirka halvdelen af målet kan nås via yderligere effektivitetsgevinster og kendte tekniske løsninger og koncepter, mens den anden halvdel vil faciliteres af investeringer i innovation. Målet skal måles som CO2-emissioner i ton i forhold til tre parametre: Kontrakterede dage, boret meter og indtægter, med 2019 som basisåret.

- Bæredygtighed er et område, der bekymrer, også for vores kunder, og ved at være førende inden for offshore-boring med lav emission bevarer vi et differentieret tilbud, der kan hjælpe kunderne med at nå deres mål. Investering i klimaindsats er et centralt fokusområde for os, og vi er forpligtet til at være i front og udnytte vores store erfaring med at operere i Norge, hvor bæredygtighedskravene er meget høje, siger Jørn Madsen. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.172