23948sdkhjf

Danmark med i europæisk brint-alliance

Regeringen vil arbejde for at fremme danske virksomheders styrkeposition.

Danmark går ind i den europæiske brintalliance, lyder det i en skriftlig meddelelse fra Erhvervsministeriet, der uddyber, at regeringen vil gå forrest i EU’s grønne omstilling og fremme brint, som fremstilles på vedvarende energi og Power to X-teknologier.

Ifølge pressemeddelelsen er regeringen meget optaget af udviklingen og brugen af nye grønne teknologier, og derfor bliver Danmark en del af EU’s Brintalliance. Her vil regeringen arbejde for at fremme danske virksomheders styrkeposition og eksportmuligheder inden for brint baseret på vedvarende energi.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

- Danske virksomheder er rigtig gode til grøn teknologi, og produktion af brint baseret på grøn energi er en dansk styrkeposition. Det er den slags teknologi, vi skal have mere af for at nå vores klimamål. Samtidig skal vi hjælpe de danske virksomheder med de bedste muligheder og rammevilkår, så det bliver de danske grønne løsninger, der sælges ude i verden. Det vil regeringen arbejde for i EU, for det er især vigtigt, at det europæiske samarbejde retter sig mod danske interesser og styrker inden for vedvarende brint, siger Simon Kollerup.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen:

- Grøn brint kan blive en vigtig del af løsningen på klimakrisen – ikke kun herhjemme men også i EU og globalt. Derfor har regeringen stort fokus på Power-to-X og udviklingen af vedvarende brintteknologi nationalt med en helt ny strategi, men vi skal have EU og resten af verden med i udviklingen af potentialet. Set i det lys giver det rigtig god mening, at vi nu sammen med en række andre EU-lande og centrale aktører indgår i en fælles brintalliance, som kan styrke den danske position og udbrede vores og andres erfaringer til fælles nytte, lyder det fra energiministeren.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen:

- I Danmark er der en lang forskningsmæssig tradition inden for især brint og elektrolyse med stærke forskningsmiljøer på flere universiteter. Jeg ser et stort potentiale i at få de gode forskningsbaserede løsninger tænkt med ind i udviklingen af et grønt europæisk marked for brint baseret på vedvarende energi, siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Den danske deltagelse i EU’s nye brintalliance sker på samme dag, som regeringen afholder møde i Grønt Erhvervsforum og inviterer til et nyt partnerskab om udviklingen af en ny dansk PtX-strategi. Strategien, som er et initiativ fra den indgåede klimaaftale for energi og industri, skal blandt andet afdække behov, efterspørgsel og aftagermuligheder efter PtX-teknologier. /anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11