23948sdkhjf

DTL besøgte miljøministeren

Frustrationer om miljøzonekrav stod på dagsordenen.

Miljøminister Lea Wermelin tog fredag imod en delegation fra DTL – Danske Vognmænd og en af organisationens medlemsvirksomheder. Mødet var kommet i stand efter udprægede frustrationer i medlemskredsen og flere forsøg hen over sommeren på reel dialog med ministeren om de nye miljøzonekrav.

DTL’s adm. direktør Erik Østergaard påpeger, at mødet gav mulighed for endnu en gang at fremføre DTL’s holdning til miljøzoner som miljø- og sundhedsfremmende foranstaltning:

- Vi fik redegjort for de store udfordringer, som miljøzonekravene skaber for især vognmænd med specialkøretøjer, og vi fik drøftet behovet for en dispensationsordning, der imødekommer de særlige behov hos vognmænd med specialkøretøjer. Herunder blev der også talt om at udvikle en særlig klippekortsordning for de få køretøjer, der sjældent har ærinde i miljøzonerne, siger Erik Østergaard.

Sagen drejer sig om, at DTL og en række medlemmer med specialkøretøjer gennem længere tid har appelleret til ministeren om dispensationsordninger. Specialkøretøjerne kan ofte ikke få påsat partikelfiltre, fordi bilerne er bygget op med en lang række specialudstyr, som optager al disponibel plads, eller fordi et filter kan skade motoren på grund af det specielle kørselsmønster. Fordi bilerne løser meget specielle opgaver – særligt tunge løft, særlige kranopgaver o.a. – kører de markant færre kilometer.

- Vi oplevede, at Lea Wermelin har stort respekt for vores erhverv. DTL forsøgte på mødet at skabe forståelse for, at specialkøretøjer udgør en meget begrænset del af trafikken i miljøzonerne. Derfor slog delegationen også på, at eventuelle fremtidige miljøzoneregulering og skærpelse af krav i miljøzoner behøver et langt længere varsel, udtaler Erik Østergaard.

Det er Miljøstyrelsen, der behandler dispensationsansøgningerne fra vognmændene, og som sit næste skridt går DTL i dialog med Miljøstyrelsen om en bedre dispensationsordning for specialkøretøjer, lyder det fra brancheorganisationen. /anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112