23948sdkhjf

Flere trafikulykker ved vejarbejder

Vejdirektoratet udruller stor kampagne mod trafikulykker ved vejarbejder.

Antallet af ulykker ved vejarbejder er fortsat stigende, og mere end hver anden dag går det galt ved et vejarbejde i Danmark. Derfor gentager Vejdirektoratet nu budskabet om, at trafikanterne skal stille skarpt, når de kører forbi et vejarbejde.

Et splitsekund, hvor fokus slipper vejen, er alt, der skal til, før det ender galt. Og galt går det alt for mange gange, når bilister skal passere vejarbejder i Danmark.

Antallet af trafikulykker ved vejarbejder er således stigende, og i 2019 skete der i alt 318 ulykker ved vejarbejder på de hjemlige veje. Det er en stigning på 80 ulykker på blot to år.
Vejdirektoratet går derfor igen ud med en kraftig opfordring til trafikanterne om at udvise skærpet opmærksomhed, når de kører forbi et vejarbejde. Både for deres egen, deres medtrafikanter og vejarbejdernes sikkerhed.

“Stil skarpt”
Det sker med kampagnen ’Stil Skarpt – Vejarbejde kræver fokus’, som relanceres flere steder i Danmark mandag.


- De stigende antal ulykker ved vejarbejder tyder desværre på, at for mange trafikanter fortsat er uopmærksomme, når de kører forbi vejarbejder, siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet.

- Det er en farlig tendens, som vi ønsker at rette op på. Når du er uopmærksom, er der nemlig en stor risiko for, at du overser skilte, vognbaneskift, smallere kørebaner og faste genstande tæt på vejbanen. Ligesom du risikerer at påkøre de vejarbejdere, der står bag tavlevognene og udfører akut reparationsarbejde. Vejarbejdere, der er mennesker ligesom alle os andre, og som også har familier at vende hjem til, når dagens arbejde er slut.
 
Et langt, sejt træk
Vejdirektoratet kørte kampagnen første gang i 2019. Men det betyder dog ikke, at dens budskab allerede er trængt igennem alle steder. Tværtimod.


- Vi ved, at det kræver et langt, sejt træk at ændre folks adfærd, og at budskaber skal gentages mange gange, før de for alvor har effekt, siger Charlotte Vithen.

- Vi har en klar målsætning om at nedbringe antallet af trafikulykker ved vejarbejder, og derfor kører vi nu kampagnen igen.


Trafikanterne kan møde Stil Skarpt-kampagnen på strækninger med vejarbejde rundt omkring i landet fra på mandag og fire uger frem.
 
 
Fakta om kampagnen:
Baggrunden for kampagnen er, at de seneste år har budt på nogle alvorlige trafikulykker, hvor Falckreddere er kommet til skade ved påkørsler på motorvejene. Samtidig har der været mellem 208 og 318 ulykker ved vejarbejde om året i de seneste fem år. Det er i gennemsnit mere end en ulykke ved vejarbejde hver anden dag.
Kampagnen kører fra mandag den 17. august og fire uger frem og vil være synlig på strækninger med vejarbejde rundt omkring i landet, på udvalgte rastepladser langs motorvejene, i biograferne, på Molslinjens infoskærme, i DR OBS og på de sociale medier.
Læs mere om kampagnen her: www.vejdirektoratet.dk/stilskarpt
 
Fakta om trafikulykker ved vejarbejde
Mere end hver anden dag sker der en trafikulykke ved vejarbejde i Danmark.
De seneste fem år har der været mellem 208 og 318 ulykker ved vejarbejde om året.
For høj hastighed og uopmærksomhed er blandt de hyppigste årsager til ulykker ved vejarbejder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordregnskab: Schenker redder Deutsche Bahn
Enorme isflager udfordrer forsyningskæderne i Sydgrønland
Spotrater dykker igen
Mærsk køber logistikvirksomhed i Sydafrika
"Priserne stiger i alle led af forsyningskæden"
Langsigtede containerrater under pres

Send til en kollega

0.734