23948sdkhjf

Regeringen kommer dansk eksport til hjælp

Nedsætter forum for genstart af dansk eksport.

Dansk eksport har generelt taget skade under coronakrisen.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at visse brancher har været hårdere ramt end andre, og derfor har regeringen i samarbejde med erhvervslivet nedsat ”Forum for genstart af dansk eksport”, der skal hjælpe danske berørte virksomheder gennem coronakrisen. Samtidig etablerer regeringen otte genstartteams, som bidrager til forummet.

Det skriver Erhvervsministeriet.

Forum for genstart af dansk eksport består af ledere fra erhvervslivet og fagbevægelsen og skal blandt andet udpege, hvor udfordringer for eksporten kræver handling og hvilke tiltag, der kan gøre mest gavn i forhold til at understøtte danske eksporterhverv gennem COVID-19-krisen. Arbejdet følger op på Aftale om udfasning af hjælpepakker, stimuli-initiativer og eksportinitiativer af 15. juni indgået mellem regeringen og Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

- Mange danske arbejdspladser er afhængige af vores stærke danske eksporterhverv. I regeringen vil vi hjælpe danske eksportører i COVID-19-krisen med de udfordringer, som de konkret møder. Derfor nedsætter vi et forum og otte genstartsteams for eksport med kapaciteter fra dansk erhvervsliv og danske eksporterhverv. Jeg ser frem til i samarbejde med de berørte erhverv at skabe de bedste forudsætninger for, at danske eksportvirksomheder fortsat står stærkt på det globale marked, siger Simon Kollerup.

Udenrigsminister Jeppe Kofod:

- Eksportindsatsen er en nøgleprioritet for regeringen. Vi arbejder for, at danske virksomheder er to tæer længere fremme i startblokkene, når vores eksportmarkeder åbner op igen. Derfor glæder jeg mig også til at stå i spidsen for både flere og mere målrettede eksportfremstød i de kommende år, så vi kan få alle de gode – og i særdeleshed – grønne og bæredygtige danske løsninger og produkter ud at arbejde i verden efter coronakrisen, siger Jeppe Kofod.

De otte genstartsteams og formænd repræsenterer følgende erhvervsområder:

 • Fødevaresektoren (formand Jais Valeur, Danish Crown).
 •  
 • Det Blå Danmark (formand Henriette Hallberg Thygesen, Maersk).
 •  
 • Produktionsvirksomheder og grøn teknologi (formand Michael Lundgaard Thomsen, Aalborg Portland).
 •  
 • Mode og tekstil (formand Frederikke Schmidt, Roccamore).
 •  
 • Life Science og biotek (formand Lars Fruergaard Jørgensen, Novo Nordisk).
 •  
 • Små- og mellemstore virksomheder (formand Carsten Jensen, CKJ Steel).
 •  
 • Turisme og oplevelsesøkonomien (formand Lars Liebst, Tivoli).
 •  
 • Luftfart (formand Simon Pauck Hansen, SAS).

I Forum for genstart af dansk eksport indgår desuden Dansk Industri, Dansk Erhverv, SMVDanmark, Landbrug & Fødevarer, Danske Rederier, Lægemiddelindustriforeningen, HORESTA og Dansk Mode & Textil, mens fagbevægelsen er repræsenteret af FH, Dansk Metal og 3F.

Formændene for de forskellige genstartsteams vil sammen med fagbevægelsen og erhvervsorganisationer mødes første gang til et sættemøde med erhvervsminister Simon Kollerup og udenrigsminister Jeppe Kofod den 12. august 2020, hvor de vil blive opfordret til at byde ind med udfordringer, problemer og mulige tanker om løsninger. Arbejdet forventes afsluttet i september 2020. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye beregninger: Endnu en bombe sprænger under mærsk-motorvejen
Mens transportsektoren skriger på arbejdskraft: Bøvl med køreprøver skaber flaskehals
TikTok saver i modebranchens lange forsyningskæder
Panamakanalen i alarmberedskab: Skibstrafikken truet af tørke
Hurtigere i gang med ny lagerautomat fra Knapp
Politikere frygter at Femern-forbindelsen bliver mest for lastbiler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109