23948sdkhjf

22 procent flere “blå” studerende

Rekordmange er optaget på en maritim uddannelse.

Natten til tirsdag blev spændingen om det store uddannelseslotteri udløst, da knap 95.000 studiesøgende fik svar på, om de har fået plads på drømmestudiet. 

Dykker man ned i tallene er en opsigtsvækkende udvikling, at de maritime uddannelser sætter ny rekord med en fremgang i optaget på hele 22 procent flere studernede end i 2019.

Hele 860 studerende er blevet optaget på de maritime uddannelser og dermed sat kursen mod en karriere i Det Blå Danmark.

Til sammenligning var optaget i 2019 på 707 studerende.

Det viser nye tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, ifølge Danske Rederier.

Det er blandt andet Maskinmesterskolen i København, Maritime and Polytechnic University College, MARTEC, i Frederikshavn og Svendborg International Maritime Academy, SIMAC, der har oplevet den største fremgang.

Derudover har 63 fået tilbudt en plads på studiet ’International Shipping and Trade’ på Copenhagen Business School.

Det rekordhøje optag vækker ikke overraskende stor glæde i Danske Rederier.

- Jeg er meget glad for det rekordhøje optag. Det er helt fantastisk, at så mange har lyst til at læse på en af de maritime uddannelser. Det er rigtig godt, for vi har brug for al den kvalificerede arbejdskraft, vi kan få. Vi har brug for at få uddannet dygtige maskinmestre, navigatører og shippingfolk, så Danmark kan fastholde sin position som stolt og verdensførende søfartsnation, siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.

Fremgang på fire ud af fem

I den netop offentliggjorte oversigt over optagne studerende fremgår det, at fire ud af fem maritime uddannelsesinstitutioner har en fremgang i andelen af optagne studerende.

I Frederikshavn kan 15 unge blandt andet se frem til at starte på den nye professionsbacheloruddannelse som skibsfører på MARTEC efter sommerferien.

Oversigten tæller dog kun uddannelser, der er omfattet af Den Koordinerede Tilmelding. Derfor vil der først senere på sommeren komme ansøgningstal for Navigationsskolen i Marstal, ligesom skoleskibenes ansøgere heller ikke er med i oversigten.

I alt har 69.526 unge fået tilbudt en studieplads i år ud af de 94.604, der har søgt ind på en videregående uddannelse. Det er en fremgang på seks procent i forhold til sidste år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157