23948sdkhjf

Ørsted-topchef opsiger sin stilling

Henrik Poulsen vil forfølge nye udfordringer.

Efter otte år om topchef i Ørsted har Henrik Poulsen opsagt sin stilling og fratræder som administrerende direktør for energiselskabet senest 31. januar 2021.

- Det har været en fantastisk rejse over de seneste otte år, og jeg føler stærkt for Ørsted, virksomhedens vision og ikke mindst hele Ørsted-teamet. Sammen har vi transformeret et dansk forsyningsselskab, primært baseret på fossile brændstoffer, til et verdensførende selskab inden for grøn energi, som tidligere i år blev kåret som verdens mest bæredygtige selskab. I processen har vi øget markedsværdien af virksomheden med flere hundrede procent. Vi har nu nået et punkt, hvor transformationen af virksomheden er afsluttet, og vi har skabt en stærk platform for global vækst. Jeg har konkluderet, at det er det rette tidspunkt for mig at træde tilbage og frigøre tid til at forfølge nye udfordringer. Det har været en svær beslutning at træffe, men det er ikke desto mindre den rigtige beslutning. Jeg skylder bestyrelsen og koncernledelsen en stor tak for deres støtte og tillid - og en stor tak til alle medlemmer af Ørsted-teamet for alt det, de har gjort for virksomheden i min tid som administrerende direktør, siger Henrik Poulsen.

Nomineres til bestyrelse

Henrik Poulsen vil blive nomineret til Ørsteds bestyrelse ved den næste generalforsamling i marts 2021, lyder det fra selskabets bestyrelsesformand, Thomas Thune Andersen.

- Henrik har stået i spidsen for en gennemgribende og meget succesfuld transformation af Ørsted over de seneste otte år, og på vegne af bestyrelsen vil jeg gerne udtrykke vores store tak for og anerkendelse af de markante resultater, han har stået i spidsen for at skabe sammen med resten af Ørsted-teamet. Vi er kede af hans beslutning om at træde tilbage som administrerende direktør, men vi respekterer naturligvis hans ønske om at frigøre mere tid til andre aktiviteter. Vi er glade for, at Henrik har accepteret vores tilbud om at nominere ham til Ørsteds bestyrelse ved generalforsamlingen i marts 2021. En nominering til bestyrelsen vil sikre, at hans visioner, kompetencer og industrierfaring fortsat vil være tilgængelige for Ørsted, og vil sikre en stærk kontinuitet i ledelsen af virksomheden, siger Thomas Thune Andersen.

Ny direktør søges

Ørsteds bestyrelse har nu igangsat en proces med henblik på at identificere Ørsteds næste administrerende direktør, siger bestyrelsesformanden.

- Med Henriks beslutning om at træde tilbage som administrerende direktør senest 31. januar 2021 har bestyrelsen igangsat en proces med henblik på at identificere Ørsteds næste administrerende direktør. Bestyrelsen vil evaluere både interne og eksterne kandidater med fokus på at identificere den bedste kandidat til stillingen. Vi vil kommunikere igen, når processen er afsluttet, siger Thomas Thune Andersen.

Om sine egne planer siger Henrik Poulsen:

- Jeg har ikke truffet nogen beslutninger om mine fremtidige planer. Jeg vil finde andre udfordringer, hvor jeg kan yde et bidrag. Tiden vil vise hvor, hvornår og i hvilken type af rolle. Før jeg åbner en ny dør, vil jeg gerne sikre, at jeg varetager min rolle som administrerende direktør for Ørsted fuldt ud. Derfor vil mit fokus i den kommende tid udelukkende være på Ørsted. Jeg er glad for, at bestyrelsen vil nominere mig til Ørsteds bestyrelse ved generalforsamlingen i marts næste år. Min nominering til bestyrelsen vil gøre det muligt for mig at forblive en del af det fantastiske Ørsted-team og fortsat understøtte Ørsteds strategiske udvikling, siger han.

Ørsted tilføjer, at meldingen om Henrik Poulsens afsked ingen indflydelse får på Ørsteds tidligere udmeldte forventninger til regnskabsåret 2020 eller på det forventede investeringsniveau, der er meldt ud for 2020. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.203