23948sdkhjf

Negativ trafikvækst påvirker Storebælt-regnskab

COVID-19 har betydet indtægtstab på cirka 50 mio. kr.

Trafikken over Storebælt faldt i årets første tre måneder grundet situationen med COVID-19. Det påvirker resultatet af den primære drift, som falder med 15 procent, viser koncernens delårsrapport.

Indtægterne fra vejtrafikken var på 594 mio. kr., hvilket er et fald på 42 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år. I årets to første måneder steg trafikken med 0,5 pct., men i forbindelse med nedlukning af arbejdspladser medio marts, faldt trafikken 50 - 55 procent, hvor personbilerne faldt mest med 60 procent. Lastbiltrafikken lå derimod kun et par procent under trafikken sidste år, mens bustrafikken blev reduceret med mere end 90 procent.

I første kvartal faldt trafikken samlet set med 11,9 procent., hvor personbilerne faldt med 14 procent, og der var en stigning på 2,6 procent for lastbilerne. For Storebælt har den økonomiske effekt af COVID-19 isoleret set været et indtægtstab på cirka 50 mio. kr.

- Situationen med COVID-19 har helt naturligt også påvirket trafikken over Storebælt, hvor særligt det store fald i antal af personbiler siden midten af marts har resulteret i negativ vækst i trafikken. Det får betydning for periodens resultat og vil fortsat påvirke vores indtjening, indtil vi ser en normalisering af samfundet igen, siger Sund & Bælts administrerende direktør Mikkel Hemmingsen. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.143