23948sdkhjf

Mere godstransport end før coronakrisen

Flere vare- og lastbiler på vejene end i februar, lyder det fra Vejdirektoratet.

Myldretiden er efterhånden ved at vende tilbage til landets travleste motorvejsstrækninger.

Faktisk er mængden af godstransport i øjeblikket højere, end den var i februar – før coronakrisen lukkede Danmark ned.

Det siger Kasper Rosenstand, afdelingsleder i Vejdirektoratet:

- Vi betragter det høje niveau af netop varebiler og lastbiler som udtryk for, at aktiviteten i erhvervslivet er stigende i denne tid, siger Kasper Rosenstand.

Vejdirektoratets nyeste tal til og med uge 20 viser, at den samlede trafikmængde nu kun ligger 18 procent under niveauet umiddelbart før store dele af samfundet blev lukket ned. Og som beskrevet at hvad angår varebiler og lastbiler, så er der for tiden ofte flere af dem på vejene, end der var i februar, før samfundet blev lukket ned.

- Vi kan se på vores trafiktal fra sidste uge, at der igen er trængsel på vores mest befærdede motorveje både om formiddagen og om eftermiddagen, siger afdelingsleder Kasper Rosenstand fra Vejdirektoratet.

Myldretiden har blandt andet indfundet sig på Køge Bugt Motorvejen, Holbækmotorvejen, Fynske Motorvej og Østjyske Motorvej ved Aarhus. Her er trafikken steget med mellem 15 og 30 procent de sidste par uger og ligger nu kun 10-25 procent under sit daglige niveau – naturligvis med regionale forskelle.

- Det er vores vurdering, at især personbiltrafikken vil fortsætte med at stige, i takt med at samfundet åbner mere og mere op. Vores anbefaling til trafikanterne er derfor, at de atter skal til at indregne myldretiden i planlægningen af deres rejse, når de skal til og fra arbejde, siger Kasper Rosenstand. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095