23948sdkhjf

Sparer op mod hver 8. transport

Efter testperiode indgår PostNord aftale med SpaceInvader.

I august 2019 begyndte PostNord at teste pallestativer fra SpaceInvader, der øger lastbilernes fyldningsgrad og betyder reduktion af CO2 og NOx.

Efter en succesfuld testperiode har PostNord nu indgået en koncernaftale med SpaceInvader. Ved at dobbeltstable pallerne og fylde lastbilerne helt op har PostNord nemlig i testperioden sparet cirka hver ottende godstransport væk i den daglige line-haul. Med den nye aftale åbnes der op for, at alle PostNords selskaber i både Danmark og nabolandene kan benytte sig af pallesystemet.

- Vi er rigtig glade for koncernaftalen med SpaceInvader, da potentialet er enormt. De har virkelig lyttet til vores input igennem testperioden, så vi i dag kan stå med en ny aftale og et bæredygtigt system, der sikrer færre transporter og dermed reducering af både CO2 og NOx. Vi ser frem til at implementere løsningen bredere på koncernniveau, hvor vi vurderer at kunne opnå gevinster inden for klima, miljø og generelle transportomkostninger på 15 procent eller mere, siger Jakob Manori, administrerende direktør, PostNord Logistics A/S.

Pallesystemet er løbende blevet analyseret og evalueret i løbet af testperioden. PostNord anslår at have sparet cirka 200 kørsler – svarende til omkring 30.000 km – og haft en gennemsnitlig CO2/NOx besparelse på 12,79 procent for hele testperioden.

Der er en klar forventning om, der kan spares endnu mere efter at koncernaftalen er indgået. Når pallesystemet er fuldt indkørt og håndteringen af systemet er blevet fuldt implementeret i driftsrutinerne, forventes det, at PostNord kan spare op til hver sjette godstransport i sin daglige line haul drift. PostNord vil opnå en effektivisering og CO2-reduktion på 12-13 procent. Omregnet løber det op i 4 til 6 mio. kr. om året, når løsningen er fuldt implementeret.

- Det er en kæmpe cadeau, at PostNord har været tilfredse med vores palleløsning. Vi har haft et rigtig godt samarbejde igennem hele testperioden, og det er enormt glædeligt, at det nu har udmøntet sig i en koncernaftale, som betyder meget for vores udvikling som forretning. Der er stadig en masse gevinster at hente, som vi ser frem til at få forløst, når vi, sammen med PostNord, implementerer løsningen bredere på koncernniveau, siger Steen Frederiksen, administrerende direktør hos SpaceInvader. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.156