23948sdkhjf

Grenaa Havn fortsætter vækstrejsen

Overskud på 14 millioner kroner i 2019.

Grenaa Havn fortsætter den positive vækstrejse og leverer igen et særdeles solidt resultat på både omsætning og bundlinje. Det var beskeden her til formiddag på havnens generalforsamling. Nu sættes kursen for havnens fremtid med udviklingen af en ny strategiplan.

Ud af en omsætning på 60 millioner kroner leverede Grenaa Havn A/S et overskud på 14 millioner kroner i 2019. Dette resultat placerer sig tæt op ad rekordresultatet fra forrige år, hvor omsætningen lød på 59 millioner kroner og et overskud på 15 millioner kroner. Resultatet fra 2019 blev præsenteret her til formiddag på generalforsamlingen i Grenaa Havn A/S, der dels blev afholdt på Grenaa Havn og dels digitalt som følge af covid-19. 

Specialiserede fokusområder er havnens force

Efter en årrække med kontinuerlig udvikling og vækst på havnen, er havnens CEO, Henrik Carstensen yderst tilfreds med endnu et godt resultat:

- Det er utrolig dejligt, at Grenaa Havn igen leverer et flot resultat. I 2016 lagde vi en ny strategi for Grenaa Havn om at være en dynamisk havn i udvikling med specialiserede faciliteter og viden inden for syv fokusområder. Jeg vil vove den påstand, at vi nu kan se tilbage og konstatere at strategien har båret frugt.

Dette synspunkt bakkes også op af Grenaa Havns bestyrelsesformand, Bent Hansen:

- Det er Grenaa Havns helt store force, at havnen har mange forskellige ben at stå på. Hvis der for eksempel er stilstand inden for et område, så har vi nogle andre områder, hvor der til gengæld vil være høj aktivitet. På den måde har Grenaa Havn med sine taktisk udvalgte fokusområder rustet sig til fremtiden. 

Historisk vækst er vigtig for lokalområdet

- Det er rigtig vigtigt for Grenaa Havn, men også for hele lokalområdet, at vi de forgangne år har præsteret nogle resultater, der er de bedste i Grenaa Havns historie, fortæller Bent Hansen og fortsætter: 

- De seneste års resultater smitter positivt af på hele Djursland i form af arbejdspladser og øget aktivitet i erhvervslivet.

Henrik Carstensen bekræfter også, at udviklingen af lokalsamfundet og erhvervslivet igen har været et vigtigt punkt på dagsordenen i 2019: 

- Grenaa Havn har haft travlt med at forberede åbningen af den nye Stena Line rute, hvor det estimeres at 300.000 passagerer samt 75.000 lastbiler ved udgangen af 2024 vil benytte ”den blå motorvej” til Sverige årligt. Dette er tæt på en fordobling af det nuværende antal, hvilket kommer til at have store perspektiver for hele regionen. Derfor har vi også i samarbejde med Norddjurs Kommune styrket fokus på udviklingen af den rekreative Sydhavn, der skal være et trækplaster for borgere og turister. Derudover arbejder vi fortsat med at gøre Bæredygtighedens Hus til et endnu mere attraktivt virksomhedsfællesskab for virksomheder med grønne og samfundsansvarlige ambitioner.

2020 – Et konsolideringsår med fokus på fremtiden

Overskuddet fra 2019 skal først og fremmest bruges på at udvide havnens arealer, tilføre flere kajmeter og bygge flere haller, fortæller Bent Hansen:

- 2020 forventer vi at færdiggøre byggeriet af et stort nyt kajnært multiområde samt tre nye bulkhaller. Det bliver simpelthen et gennembrud den dag vi bliver færdige med de projekter, for vi oplever en kæmpe efterspørgsel. Med ekstra kajmeter i fremtiden, kan vi fastholde en stærkere position, og vi kan trække spændende aktiviteter til havnen. Vi ved, at der vil komme flere opgaver som vedrører vedligeholdelse af borerigge og skibe. Med ekstra kajmeter håber vi at kunne få vores andel af opgaverne, for det skaber kæmpe aktivitet i lokalområdet, når borerigge og skibe skal istandsættes og moderniseres.

Henrik Carstensen fortæller, at 2020 primært vil blive et konsolideringssår for Grenaa Havn. Et år med fokus på at styrke havnen til fremtiden: 

- I 2020 vil kursen blive lagt for Grenaa Havns fremtidige udvikling med udarbejdelsen af en strategiplan for perioden 2021 – 2025, ligesom arbejdet med en ambitiøs og klart defineret CSR-politik for Grenaa Havn bliver færdiggjort. Bæredygtighed og samarbejde har været to definerende ord for 2019 og vil fortsat være det i 2020. Vi vil for eksempel arbejde målrettet for at udvælge, prioritere og integrere FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling yderligere i havnens virke, afslutter Henrik Carstensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062