23948sdkhjf

Prøve på solidariteten

DI: Corona-krisen og dens alvorlige konsekvenser skal håndteres i fællesskab

DI opfordrer alle medlemsvirksomheder til nøje at vurdere, hvordan de bedst muligt kan indrette sig efter nye tiltag fra regeringen til begrænsning af smitten med corona-virusset, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Statsminister Mette Frederiksen har onsdag aften holdt pressemøde om nye markante initiativer for at begrænse smitten af Corona-virus. 

Regeringen og myndighederne opfordrer til, at private arbejdsgivere så vidt muligt lader medarbejdere arbejde hjemmefra. Samtidig lukkes ikke-kritiske offentlige institutioner i 14 dage – herunder skoler og dagsinstitutioner. DI opfordrer regeringen og myndighederne til at handle hurtigt for at sikre, at også danske virksomheder, danske arbejdspladser og dansk økonomi kommer bedst muligt igennem krisen.

- Vi har en helt afgørende fælles opgave og fælles ansvar for at inddæmme denne alvorlige krise. DI opfordrer alle medlemsvirksomheder til nøje at vurdere, hvordan de bedst muligt kan indrette sig efter de nye tiltag fra regeringen. Og vi står klar til at rådgive vores virksomheder om, hvordan de griber det an – sammen med medarbejderne. Men vi får også brug for hjælp til at håndtere denne vanskelige opgave, og det er vi tæt og kontinuerlig dialog med regeringen om, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Han fortsætter:

- Med dagens nødvendige initiativer vil de økonomiske konsekvenser ikke alene blive større – de vil blive omfattende. Vi vil opfordre regeringen og myndighederne gør alt for, at danske virksomheder, danske arbejdspladser og dansk økonomi sikres bedst muligt i denne svære tid. Det gælder ikke mindst behovet for at håndtere den situation, at virksomhederne i stadig større grad må sende både syge og raske medarbejdere hjem. Her er der akut behov for at finde en model, så virksomhederne ikke bærer den økonomiske byrde alene. Det er alvorligt, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Heldigvis et stærkt samfund

Han understreger, at vi som samfund er helt afhængige af, at vi både under og efter denne alvorlige krise har stærke virksomheder, gode arbejdspladser og en sund økonomi.

- Presset på virksomhedernes likviditet tager for alvor til. Her bliver der brug for yderligere handling og hurtig hjælp i form af eksempelvis garantier og kautioner, siger Lars Sandahl Sørensen.

DI understreger, at de nye tiltag ikke er udtryk for, at man som virksomhed helt skal lukke ned for driften.

- Virksomhederne skal ikke lukke ned – det understreger statsministerens også klart. Men i det omfang, at medarbejderne kan løse deres opgaver hjemmefra, bør man i de kommende dage hurtigst muligt vurdere, hvordan man kan lade dem gøre dette. Og så skal alle indrette sig på, at vi står i en vanskelig situation, som virksomheder, medarbejdere og politikere sammen skal håndtere som det stærke samfund, vi heldigvis er, siger Lars Sandahl Sørensen, DI.

Danske Rederier

I en kommentar til “nedlukningen” af Danmark lyder det fra Danske Rederier .

- Det er drastiske skridt, som statsministeren og regeringen her til aften har taget, men det er også en dramatisk og alvorlig situation, vi står i. Det er godt at se, at statsministeren tager truslen alvorligt og reagerer så kontant, som hun gør. Vi skal undgå at få italienske tilstande i Danmark, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

- Det er klart, at de nye tiltag også kræver særlige tiltag for vores medlemmer og de knap 7000 ansatte, der arbejder i rederikontorerne rundt i hele landet, men jeg er sikker på, at rederierne går endda meget langt for at finde fleksible løsninger og f.eks. lade deres medarbejdere arbejde hjemme i det omfang, det er muligt. Vi i det private må tage vores del af ansvaret og gøre alt, hvad vi kan for at bidrage til, at Danmark kommer godt igennem de næste altafgørende uger siger Anne H. Steffensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordregnskab: Schenker redder Deutsche Bahn
Enorme isflager udfordrer forsyningskæderne i Sydgrønland
Spotrater dykker igen
Mærsk køber logistikvirksomhed i Sydafrika
"Priserne stiger i alle led af forsyningskæden"
Langsigtede containerrater under pres

Send til en kollega

0.141