23948sdkhjf

- Luk kassen i for PostNord

Flere håndsrækninger er ikke en mulighed, lyder det fra DTL.

PostNords ledelse betoner, at PostNords fremtid ligger i pakkeforretningen. Det ligner en tilståelsessag, hvor man fortsat trimmer den skrantende postbefordring og i stadig stigende grad vil gøre indhug på pakkebefordringen – for skatteydernes regning, mener DTL - Danske Vognmænd.

- Vi noterer os, at det er lykkedes for PostNord at reducere bemandingen kraftigt, men undres over, at der fortsat strømmer millioner fra den danske statskasse – senest godt 100 mio. kr. i forbindelse med den nylige forlængelse af den politiske aftale om postbefordring i Danmark, siger Erik Østergaard, administrerende direktør i DTL-Danske Vognmænd.

- Den undren skyldes selvfølgelig ikke mindst, at EU-Kommissionen har indledt en tilbundsgående undersøgelse for at vurdere, om nogle kapitaltilførsler til PostNord AB og Post Danmark A/S overhovedet er forenelige med EU's regler om statsstøtte. Kommissionens afgørelse forventes ifølge PostNord at foreligge i andet halvår 2020/første halvår 2021.

- Vi ser selvfølgelig frem til de omfattende undersøgelser, som postforligskredsen har bedt om, herunder en uafhængig analyse af PostNords interne pengestrømme. Vores bekymring går særligt på omfanget af krydssubsidiering mellem det befordringspligtige og statsstøttede område og dermed til aktiviteter i direkte konkurrence med private transportører inden for distribution af pakker, styk- og pallegods partigods og tredjepartslogistik.

- Vi vil stærkt opfordre politikerne til ikke at lade PostNords mangeårige krise blive brugt til at forberede koncernen til at blive en statsfinansieret konkurrent til de private pakkedistributører. Vi bemærker skam PostNords fokus på distribution af styk- og pallegods, tungere logistik (partigods) og tredjepartslogistik. Den unfair konkurrence foregår allerede i dag. Men at skatteydende vognmænd for deres egne skattekroner skal finansiere deres de facto statslige konkurrent, og måske ovenikøbet se til, mens PostNord forbereder sig på tiden efter postbefordring, det er ikke acceptabelt, siger Erik Østergaard. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordregnskab: Schenker redder Deutsche Bahn
Enorme isflager udfordrer forsyningskæderne i Sydgrønland
Spotrater dykker igen
Mærsk køber logistikvirksomhed i Sydafrika
"Priserne stiger i alle led af forsyningskæden"
Langsigtede containerrater under pres

Send til en kollega

0.14