23948sdkhjf

“Kølen lagt” til DFDS nye domicil

Grundstenen er lagt til DFDS’ hovedsæde på Marmormolen.

Overborgmester Frank Jensen var med til at fejre grundstensnedlæggelsen til PensionDanmarks byggeri af nyt og bæredygtigt domicil til DFDS på Marmormolen i København. Rederiet flytter efter planen ind om to år

Et signifikant nyt kendetegn er ved at tage form efter, der tirsdag blev afholdt 

grundstensnedlæggelse for PensionDannmarks byggeri af DFDS’ nye domicil på 

Marmormolen i København.

- Vi glæder os til at få et hovedkontor, der er designet til at skabe optimale rammer for 700 medarbejdere fra 40 lande, og hvor såvel erfarne som unge og kommende generationer af medarbejdere kan trives og få inspiration til samarbejde, innovation og udvikling,” siger Torben Carlsen, CEO, DFDS.

Den kommende lejer fra DFDS bliver efter indflytning i 2022 nabo til sin egen færgeterminal og får FN-byen som nabo. Molen, der historisk har huset den Ankerske Marmorforretning og senere kulimportindustri, bliver hjemstavn for et klimavenligt byggeri med særligt fokus på sundhed og trivsel hos DFDS’ medarbejdere.

- DFDS’ nye domicil bliver et nyt arkitektonisk og bæredygtigt adelsmærke for området. Det bliver et gennemtænkt kvalitetsbyggeri, der også yder de bedst tænkelige rammer for medarbejderne hos en solid lejer som DFDS og dermed bidrager til at være en langsigtet investering til gavn for både klimaet og vores medlemmers afkast, siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

Cruiseship inspiration

PLH arkitekter står bag bygningens design og udformning, der henter sin inspiration fra cruiseskibets opbygning både inde og ude.

- Bygningen skal levendegøre DFDS’ kultur - både visuelt og funktionelt. Derfor har vi arbejdet med tre vigtige pejlemærker for husets arkitektur: Bæredygtighed, et innovativt arbejdsmiljø og et domicil med identitet. Vi har skabt et holistisk bæredygtigt hus med mange medarbejdertilbud, der understøtter trivsel, innovation og fleksibilitet - hånd i hånd med et lavt energiforbrug og certificerede materialer, siger Søren Mølbak, arkitekt og partner hos PLH Arkitekter.

Totalentreprenør NCC udtrykker stolthed over at opføre et domicil, der med en forventet bæredygtighedscertificering til DGNB Guld flugter godt med selskabets værdier for blandt andet særligt høje miljøkrav og gode forhold for medarbejdere på byggepladsen.

- Vi er rigtig glade for at bygge for PensionDanmark, som er en bygherre, vi har mange fælles værdier med. Her tænker jeg især på vores fælles ønske om at bidrage til at passe på miljøet med en bæredygtig byggeplads og ved at opføre en bygning, der lever op til kravene om et bæredygtigt byggeri, som i dette tilfælde kan certificeres til DGNB-guld, siger NCC Danmarks direktør, Palle Bjerre Rasmussen.

Ejendommen bliver et fleksibelt byggeri, der omfatter stueetage til 5. sal samt kælder med parkering. De to nederste ’dæk’ i bygningen bliver til parkering, derover kommer tre dæk med kontorer og møderum, restaurant og et auditorium i to dæks højde med plads til 300 mennesker. På bygningens to øverste etager kommer der tagterrasser med udsigt over vandet i Nordhavnen.

Fakta

PensionDanmarks byggeri af DFDS’ domicil på Marmormolen

Placering: ’Erhvervsbåndet’ på Marmorvej, 2100 København Ø.

Totalentreprise-kontrakt: 293,5 mio. kr.

Areal: Kontor ca. 12.500m2 og ca. 1.000m2 kælder + parkeringsfaciliteter.

Huset er designet til 700 medarbejdere.

Lejer: DFDS

Totalentreprenør: NCC Danmark

Grundsælger: By & Havn

Arkitekt: PLH Arkitekter

Bygherre-rådgiver: Sweco

Rådgiver for lejer: NIRAS

Programmering: Gitte Andersen, ISS

Forventet indflytning: Primo 2022

Bæredygtighedscertificering: DGNB i kategorien Guld

Energiklasse: BR18 Lavenergiklasse

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142