23948sdkhjf

Danmark vil være vært for Euroskills 2024

Led i strategi om at få flere til at vælge erhvervsuddannelse.

Som et ambitiøst led i strategien for at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse søger Danmark om værtskab for Euroskills 2024.

Står det til regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Arbejdsgiverforening, Herning Kommune, Region Midtjylland, og SkillsDenmark, skal de europæiske mesterskaber for erhvervsuddannelser i 2024 afholdes på dansk jord i MCH Messecenter Herning.

De europæiske mesterskaber vil samle op mod 700 unge håndværkstalenter fra mindst 30 nationer til konkurrence i 35-40 forskellige fag. Over de tre konkurrencedage forventes 80.000-100.000 tilskuere at møde op.

- Det er mit håb, at Euroskills i Danmark kan være med til at give unge lyst til at tage en erhvervsuddannelse - på samme måde som EM i fodbold giver børn og unge lyst til at trække i fodboldtøjet, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

- Euroskills vil være med til at vise de unge, at en erhvervsuddannelse vil give et spændende job med mange muligheder bagefter. Samtidig kan vi vise verden, at når arbejdsmarkedets parter inddrages aktivt i uddannelserne kan man sikre, at de hele tiden er up-to-date og fører til et job, siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation.

- Euroskills på dansk jord vil give vores unge talenter en enestående mulighed for at vise ikke bare Danmark, men hele Europa, hvad de kan. Og så vil det sende et klart signal til vores unge om, at vi har brug for dygtige, faglærte talenter. Det er dem, der skal producere, servicere og bygge fremtidens Danmark, siger Jacob Holbraad, administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening.

- Vi håber meget, at vi får lov til at huse Euroskills, som ligger i naturlig forlængelse af vores mangeårige erfaringer som vært for store events. Da vi var værter for DM i Skills steg tilmeldingen til erhvervsuddannelserne i området betydeligt, og Euroskills kan forhåbentlig give samme effekt, siger Lars Krarup, borgmester i Herning.

-I Midtjylland arbejder vi på tværs af region, kommuner, uddannelsesinstitutioner og virksomheder med at sikre uddannelsestilbud, der matcher de behov, virksomhederne har. Det handler ikke mindst om at åbne de unges øjne for mulighederne med en teknisk uddannelse. Det vil have stor betydning for det arbejde at få Euroskills til regionen, siger regionsrådsformand, Anders Kühnau.

- Håbet om et Euroskills på dansk grund har allerede virket som en vitaminindsprøjtning i vores eget bagland, så vi til det kommende Euroskills 2020 i Graz kan stille med det største EM-landshold nogensinde, siger Jesper Juul Sørensen, formand for SkillsDenmark.

- Ikke bare regeringens men hele det politiske niveaus opbakning er en afgørende forudsætning. Der skal satses her, og det tør vore politikere lægge ryg til, for en øget tilgang til EUD er vigtig for hele samfundet, siger Søren Heisel, Skills Denmarks næstformand.

Satsningen skal ses som led i brandingen af erhvervsuddannelserne og være med til at sætte fokus på det høje faglige niveau i de danske erhvervsuddannelser. Derudover skal værtskabet bidrage til en samlet fortælling om erhvervsuddannelserne som faglige spydspidser med udgangspunkt i blandt andet den grønne omstilling, digitalisering og stærke produktions- og servicefag i Danmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.193