23948sdkhjf

Air Greenland bestiller Airbus

Største investering nogensinde for det grønlandske flyselskab.

Det grønlandske flyselskab Air Greenland har foretaget sin største investering nogensinde og bestilt den nye Airbus A330-800neo. Det nye fly leveres i 2021 og kommer til at betyde flere sæder og øget fragtkapacitet til og fra Grønland.

Air Greenland har indgået en stor trecifret millionaftale med flyproducenten Airbus om levering af den nye A330-800neo, som forventes at være i rute fra 2021. Flyet forventes primært at flyve mellem Københavns lufthavn og de kommende nye internationale lufthavne i Nuuk og Ilulissat.

Købet er Air Greenlands største investering nogensinde og skal være med til at sikre, at flyselskabet også i fremtiden er konkurrencedygtigt for at kunne skabe vækst inden for turisme, erhvervseksport og samtidigt reducere klimabelastningen maksimalt.

- Grønland har et uforløst erhvervsmæssigt potentiale inden for turisme, som både kan skabe udvikling og arbejdspladser. Sammen med nye landingsbaner i Nuuk og Ilulissat kommer vi til at åbne Grønland op på en helt ny måde, der vil øge turismen og skabe vækst, siger bestyrelsesformand Kjeld Zacho Jørgensen, der forventer en tocifret vækst inden for turisme, når det nye fly bliver indsat.

I 2019 overtog Grønlands Selvstyre alle aktier i Air Greenland, og derfor glæder investeringen også Grønlands Selvstyreformand Kim Kielsen.

- Jeg er meget tilfreds med, at Air Greenland under selvstyrets ejerskab nu ruster sig til fremtiden ved at forny flyflåden. Vi investerer i disse år kraftigt i ny infrastruktur, og det er yderst positivt, at Air Greenland med denne investering i nyt fly griber mulighederne og på den måde er med til at sikre udvikling og vækst for fremtiden, siger selvstyreformand Kim Kielsen.

Samtidig betyder den øgede fragtkapacitet, at grønlandske virksomheder får lettere ved at afsætte deres varer i udlandet. Det gælder ikke mindst fersk fisk, der i fremtiden vil kunne komme hurtigere frem til forbrugerne.

Flere direkte ruter til Grønland

Også rejselystne danskere kan begynde at glæde sig. Det nye fly kommer i fremtiden til at betyde flere direkte ruter til Grønland.

Ud over den direkte rute mellem København-Nuuk, åbner Air Greenland yderligere en helt ny, direkte rute til Ilulissat i Diskobugten, som er en af de mest populære og efterspurgte destinationer blandt turister. Ruten forventes dog først at blive etableret efter åbningen af Ilulissats nye internationale lufthavn.

- Større kapacitet og flere ruter vil betyde reducerede rejsetider og lavere billetpriser for vores kunder i fremtiden. De rejsende kommer til at opleve bedre komfort i den nye kabine, og den nyeste teknologi gør os markedsledende i forhold til at reducere CO2-udslippet per passager. Vi er stolte af denne investering som kommer til at bidrage positivt til Grønlands udvikling mange år fremover, siger administrerende direktør i Air Greenland, Jacob Nitter Sørensen, der forventer en direkte rute fra København til Ilulissat, som i 2023 får en ny international lufthavn.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111