23948sdkhjf

Ørsted går i vandet på Borssele

De første fundamenter installeret til den 752 MW store havvindmøllepark.

Ørsted har påbegyndt byggefasen på sin første havvindmøllepark i Holland, hvor man har installeret de første fundamenter på den 752 MW store havvindmøllepark Borssele 1 & 2.

Borssele 1 & 2 er placeret 22 kilometer ud for den hollandske provins Zeelands kyst. Der skal installeres i alt 94 monopæl-fundamenter på mellem 14 og 39,7 meters dybde på havvindmølleparken. I april går man i gang med at installere projektets 94 Siemens Gamesa-vindmøller på 8 MW.

Henrik Egholm, EPC Director for Borssele 1 & 2:

- Det er skønt, at opførelsen er gået i gang nu, helt efter planen. Byggeriet af havvindmølleparken forløber planmæssigt, og vi forventer, at Borssele 1 & 2 bliver idriftsat i slutningen af i år, siger han.

Jan Wind, Senior Project Manager på Borssele 1 & 2:

- Den første monopæl, som vi har installeret, var både den tungeste og højeste på hele havvindmølleparken med en vægt på 1.188 tons og en højde på 76 meter. Diameteren i fundamentets bund er hele 8,5 meter, hvilket er nok til at rumme et fodboldmål, lyder det fra Jan Wind.

Monopælene og overgangstykkerne til Borssele 1 & 2 er fremstillet af Sif, EEW SPC, EEW OSB og Bladt Industries. Alle fundamenterne bliver installeret af DEME.

Steven Engels, General Manager for Holland:

- Borssele 1 & 2 er vores første havvindvindmøllepark i Holland og er et vigtigt skridt på vejen i den hollandske regerings ambitiøse omstilling til vedvarende energi. Når Borssele 1 & 2 er bygget færdig, vil den være den største havvindmøllepark i Holland, og den vil kunne levere vedvarende energi til omkring en million hollandske husstande, siger Steven Engels. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.125