23948sdkhjf

Landets bedste lærlinge skal findes

DM i Skills løber af stablen fra torsdag til lørdag.

Landets bedste lærlinge skal findes, når DM i Skills og landets største uddannelsesmesse rykker til Bella Center i København 16. – 18. januar. Over 65.000 gæster, primært skoleelever, får serveret en fest af konkurrencer, ideer og inspiration til et væld af ungdomsuddannelser under temaet: ”Er du i tvivl, er du ikke alene”. 

Talentfulde unge konkurrerer i 45 fag, og publikum træder samtidig ind i landets største uddannelsesmesse. Et kæmpe eksperimentarium fyldt med aktiviteter, viden og vejledning om en bred vifte af alle typer af ungdomsuddannelser - herunder mere end 80 erhvervsuddannelser. 

Københavns Kommune med overborgmester Frank Jensen i spidsen er vært, når undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil åbner DM i Skills. Vinderne bliver kåret af statsminister Mette Frederiksen lørdag den 18. januar om eftermiddagen. 

Københavns overborgmester, Frank Jensen: 

- I København har vi sat målrettet ind for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Med DM i Skills får københavnske unge en unik mulighed for at prøve kræfter med for eksempel tømrer- og konditorfaget. Jeg håber, at DM i Skills vil give flere unge lyst til at vælge en erhvervsuddannelse. Både fordi virksomhederne mangler faglærte, men mindst lige så vigtigt, fordi der ligger gode livs- og karrieremuligheder forude. 

DM i Skills afholdes i et tæt samarbejde mellem Københavns Kommune, erhvervsskolerne i hovedstadsregionen, SkillsDenmark og Region Hovedstaden. 

Formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen: 

- Samfundet har hårdt brug for dygtige unge faglærte - alene i Region Hovedstaden vil vi om fem år mangle over 30.000 faglærte, og der er spændende jobs og gode penge at tjene, når man har en erhvervsfaglig uddannelse. Derfor vil vi gerne have flere unge og deres forældre til at udforske erhvervsuddannelserne på lige fod med andre ungdomsuddannelser. Det gør vi i tæt samarbejde med kommuner, erhvervsskoler, virksomheder og organisationer. Dette års DM i Skills er et levende billede på den fælles indsats, siger hun. 

Formålet med DM i Skills er blandt andet at fremme erhvervsuddannelsernes image og øge interessen for og kendskabet til de mange erhvervsuddannelser, så flere unge får lyst til at gå den vej. 

Formand for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen: 

- Vi glæder os meget til at holde DM i Skills i hovedstaden igen. Det er vigtigt for SkillsDenmark at komme rundt i hele landet med DM i Skills, og da vi sidst var i hovedstaden i 2015, gav det en tilskuerrekord, som ikke er slået siden. Den dybere mening med DM er jo at få sat fokus på mulighederne i et arbejdsliv som faglært. De muligheder er kolossale, for manglen på dygtige hænder kan blive et langvarigt problem fremover for håndværk, industri, service og omsorg, siger han. /anga. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141