23948sdkhjf

DI-ros til regeringens vækstplan

- Plan sætter fornuftigt ind på nødvendige indsatsområder, lyder det fra Michael Svane.

Regeringens udspil til en Vækstplan for handel og logistik får pæne ord med på vejen fra Dansk Industri Transport, der mener, at regeringen både peger på nødvendige initiativer og vigtige analyser, som skal sættes i gang for at fremme et stærkt og grønt logistikerhverv.

- Danmark har en række styrkepositioner inden for transport og logistik, som bidrager til vækst og velstand i Danmark. Velfungerende logistik er samtidig med til at styrke konkurrenceevnen for det øvrige erhvervsliv. Derfor er vi meget tilfredse med, at regeringen sætter fokus på logistikbranchen. Vækst i e-handel og trængsel i forbindelse med blandt andet varelevering i byer er en væsentlig udfordring. Derfor er det også positivt, at regeringen vil sætte fokus på transport og logistik i forbindelse med e-handel og last-mile levering i byerne, siger branchedirektør Michael Svane, DI Transport.

- Vækstplanen understreger, at velfungerende logistik er med til reducere transportens klimapåvirkning. Samtidig skal vi se på, hvordan vi kan skabe bedre rammer for logistik og varelevering. Det kan vi gøre ved at fokusere på levering uden for myldretiden, varelevering med cykler og øget brug af modulvogntog, siger Michael Svane og fremhæver desuden, at der i vækstplanen også er initiativer, som skal gennemføres på EU-plan for at give mening.

- Vi har brug for højere fælles EU-standarder for elektroniske transportdokumenter, og bedre brug af elektroniske dokumenter står da også på EU-dagsordenen. Ikke mindst på transportområdet. Digitale transportinformationer, tilladelser og dokumentation øger effektiviteten og sikrer en smidigere forretningsgang samt færre administrative byrder, siger han. /anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125