23948sdkhjf

Aarhus Havn sætter Danmarksrekord

Flere containere end nogensinde i 2019.

Ingen dansk havn har nogensinde håndteret så mange containere på ét år, som Aarhus Havn har gjort i 2019 – som der vel at mærke fortsat er knap en måned tilbage af.

I går onsdag kørte nemlig en Danmarksrekord fra Danish Crown i Horsens ad E45 til Aarhus havn, hvor den blev lastet på et containerskib. Dermed har Aarhus Havn næsten en måned før årets slutning slået sin egen rekord, som blev sat sidste år med 540.363 containere (TEU) – eller mere end én container i minuttet alle årets 365 dage.

De containere, der løftes over kaj på Aarhus havn, i den resterende del af december udgør således årets vækst i containeromsætningen. Og den vækst skal så lægges oven i de seneste to års fremgang på cirka 20 procent.

Kundechef Nicolai Krøyer havde ved årets begyndelse en forventning om, at Aarhus Havn i 2019 ville slå sin egen rekord i containeromsætning, men han er alligevel overrasket over, at det allerede sker efter cirka 11 måneder.

- Vi bygger trods alt oven på en toårig periode med en vækst på 20 procent. Derfor er det meget positivt, at hver eneste container, der løftes over kaj fra i dag og resten af året, tikker ind på omsætningstallet som fremgang, siger Nicolai Krøyer.

Han vurderer, at nogle af landets store eksportvirksomheder har travlt og sender langt flere varer ud af landet end på samme tidspunkt sidste år.

- Hvis min fornemmelse er rigtig, handler det om øget eksport og dermed også vækst i beskæftigelsen. Det må jo siges at være en rigtig positiv situation, siger Nicolai Krøyer.

Han har også noteret sig, at Hamburg Havn glæder sig over en fremgang på 6,9 procent i årets første ni måneder, mens gennemsnittet hos Hamburg Havns nærmeste konkurrenter ligger på 3,4 procent.

- Ud fra de tal kan jeg konstatere, at vi ligger godt i markedet, og jeg er ret sikker på, at vi aktuelt både tager markedsandele nationalt og internationalt, siger Nicolai Krøyer.

Aarhus Havn ser frem til en fortsat stigning i containeromsætningen i 2020, hvor også et helt nyt containerrederi begynder at anløbe Aarhus havn i fast rutefart; nemlig grønlandske Royal Arctic Line, der har indgået en aftale om samsejling med islandske Eimskip, der i forvejen udgør en væsentlig del af omsætningen på Aarhus havn. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14