23948sdkhjf

Omstillingen af transportsektoren er skudt i gang

Kommentar af Lars William Wesch, branchedirektør i ATL.

”Hvordan sikrer vi en grøn omstilling af vejgodstransporten? Og hvor hurtigt kan det gøres? Debatten har ofte kastet flere spørgsmål end svar af sig. Men teknologien udvikler sig hastigt, og politisk er der et stigende pres for at finde løsninger.

Faktum er, at den grønne omstilling nu er en del af dagsordenen i vores branche. Vi skal være med til at finde løsninger, som kan sænke klimaaftrykket fra den tunge transport.

En del kunder efterspørger allerede grønnere transportløsninger. Og mon ikke klimaet får en større betydning for de unge mennesker, der skal vælge branche i fremtiden? Jeg er overbevist om, at det bliver et af flere punkter, som de unge vil kigge på.

I onsdags oprettede regeringen 13 klimapartnerskaber, som skal komme med bud på, hvordan de enkelte dele af erhvervslivet kan bidrage til at løse klimaudfordringerne. Et af partnerskaberne er helliget vejgodstransporten.

Branchen er klar til at spille konstruktivt med. Vi skal arbejde sammen med regeringen om at finde fælles løsninger, som både reducerer klimaaftrykket og bevarer virksomhedernes konkurrencekraft. Vi skal lykkes med den grønne omstilling uden at sætte danske arbejdspladser og fremtidig vækst på spil. Det sidste bliver en vanskelig øvelse og vil kræve spændstighed fra alle sider”.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.812