23948sdkhjf

DTL-direktør ny i IRU-bestyrelse

Erik Østergaard bliver den nordiske stemme i den internationale vognmandsorganisation.

DTL Danske Vognmænds administrerende direktør, Erik Østergaard, er valgt til bestyrelsen i den internationale vognmandsorganisation IRU.

Udpegelsen fandt sted i torsdags ved IRU’s generalforsamling i Genève, hvor der var nyvalg til organisationens styrende organer. Erik Østergaard blev valgt ind i bestyrelsen sammen med formænd og direktører for godstransportorganisationer i en række østeuropæiske lande: ZMPD fra Polen, THADA fra Turkmenistan, ANALTIR fra Albanien og ASMAP fra Rusland. Som præsident for IRU i en toårig periode blev valgt Radu Dinesco fra UNTRR i Rumænien. Hertil kommer en række nyvalgte medlemmer fra persontransportdelen i IRU.

- Det bliver spændende at skulle arbejde sammen med kollegaer fra så vidt forskellige nationer i et forum, hvor vi alle har det fælles mål at fremme vejgodstransporten og samspillet med de andre transportformer i en tid, hvor transporten står foran store udfordringer på for eksempel klimaområdet. Gennem min repræsentation i bestyrelsen vil der også være en stemme fra de nordiske vognmænd, og jeg glæder mig til at dele vores erfaringer og synspunkter med de øvrige bestyrelsesmedlemmer, siger Erik Østergaard.

IRU blev grundlagt i Genève for at hjælpe det krigshærgede Europa med at genopbygge ødelagte handels- og kommercielle forbindelser. Det begyndte som en alliance af nationale passager- og godstransportforeninger fra otte europæiske lande – heriblandt Danmark – for at sikre, at vejtransportindustrien ville være repræsenteret i det nyoprettede FN, der havde til opgave at få rammerne for en ny, efterkrigstid på plads Europa. IRU er i dag repræsenteret i 100 lande verden over. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141