23948sdkhjf

180 elever mærkede transportbranchen

Transportens Dage i Aabenraa.

Der var aha-oplevelser for både transportvirksomheder og for de 180 skoleelever på 10. Aabenraa, da emneugen Transportens Dage løb af stablen i uge 41 og kulminerede med en prisuddeling i går torsdag.

I en hel uge havde 10. klasseeleverne fået et intensivt indblik i, hvad der gemmer sig af job- og uddannelsesmuligheder i transportbranchen i Aabenraa Kommune – primært i Padborg-området.

Blandt andet skulle eleverne skrive fiktive jobansøgninger til de mange forskellige jobtyper, der findes i branchen. Det var de bedste ansøgninger til de ti deltagende transportvirksomheder, der blev præmieret og hyldet torsdag formiddag.

- Det kom bag på mig, at der er så mange forskellige jobmuligheder i transportbranchen. Det er ikke bare lastbildæk og presenninger, siger 10. klasseelev Anders Rasmussen, der vandt et gavekort for sin ansøgning til lastbilmekaniker.

Det er brancheorganisationen ITD, der via fondsstøtte fra datterselskabet FDE, har gjort Transportens Dage i Aabenraa Kommune til en realitet. Her glæder chefkonsulent for uddannelse og projekter Jørgen Smed sig over konceptet.

- Det er helt unikt, at vi får mulighed for at vise vores branche frem til mulige elever og fremtidige ansatte i en hel uge. Det er unge, der skal træffe et aktivt valg af uddannelse lige om lidt. Vi kan så vise dem, at der er jobmuligheder for både de boglige, de praktiske og de kommercielt mindede. Og de unge får erfaring med, hvordan man præsenterer sig og begår sig på en arbejdsplads, siger Jørgen Smed.

Det er femte gang, der holdes Transportens Dage i Aabenraa Kommune. Men det er vigtigt at blive ved med at påvirke de unges kendskab til transportbranchen, mener direktør for Business Aabenraa, Helle Malene Kjølsen Olsen:

- Transportbranchen beskæftiger 3.500 mennesker i Aabenraa Kommune. Det er en stor og vigtig branche i vores kommune. Derfor skal vi selvfølgelig blive ved med at fortælle de nye årgange af unge om de mange spændende jobmuligheder i branchen, siger hun.

Transportens Dage i Aabenraa Kommune er et samarbejde mellem brancheorganisationen ITD, uddannelsesinstitutionerne IBC, EUC Syd, 10. Aabenraa, erhvervsfremmeorganisationen Business Aabenraa samt transport- og logistikvirksomhederne DTK, DHL, K.H. Onestop, H.P. Therkelsen, B&K Service, Tricolore, OHL, Fair Trans, Krone Scanbalt, Bache A/S.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125