23948sdkhjf

Infomøder om nye handelsklausuler

1. januar frigives nye INCOTERMS-klausuler.

Når 2019 bliver til 2020, frigives de nye INCOTERMS-klausuler fra Det Internationale Handelskammer, og i den forbindelse afholder Danske Speditører i løbet af efteråret informationsmøder ude i landet.

De nye internationale handelsklausuler beskriver købers og sælgers risici, ansvar og forpligtelser i forbindelse med international handel. De såkaldte INCOTERMS 2020 indeholder standardklausuler for, hvornår blandt andet risiko og ansvar overgår fra sælger til køber.

- I løbet af meget kort tid får vi i Danske Speditører endelig besked om den præcise ordlyd i de nye INCOTERMS-klausuler. Ingen skal dog forvente, at der kommer epokegørende nye regler og principper om fordeling af risiko for godset og om fastlæggelse af hvilken part, der skal dække omkostningerne til transporten, siger Rasmus Køie fra Speditørernes Retsværn.

Relationschef Jakob Størling fra Danske Speditører oplyser, at han er i dialog med foreningens lokalforeninger for at undersøge behovet og mulighederne for at afholde regionale fyraftensmøder om de nye INCOTERMS-klausuler.

- Som det ser ud netop nu, er der udsigt til, at lokalforeningerne indbyder til fyraftensmøder for sine medlemsvirksomheder. Det bliver i oktober og november, sådan at virksomhederne får mulighed for evt. at tilpasse egne procedurer, inden de nye regler træder i kraft onsdag den 1. januar 2020. De respektive lokalforeninger vil give nærmere besked, når tid og sted for arrangementerne er på plads, siger Jakob Størling. /anga.

Læs mere om Danske Speditørers informationsmøder i næste udgave af Transport Tidende, der bringer tema om told, jura, forsikring og revision.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125