23948sdkhjf

Klag over PostNord til EU

EU-kommissionen efterlyser klager over PostNord fra danske virksomheder.

EU-Kommissionen indbyder virksomheder til at komme med yderligere klagepunkter mod PostNord Danmark.

Det skriver brancheorganisationen ITD, der har anlagt sag ved EU-Kommissionen over den danske og svenske statsstøtte til PostNord.

Både transport- og logistikvirksomheder samt andre typer af virksomheder får dermed nu endnu en mulighed for at komme med klagepunkter og input til den sag om ulovlig og konkurrenceforvridende statsstøtte til PostNord Danmark, som ITD har anlagt ved EU-Kommissionen.

Inden 9. september

ITD opfordrer derfor alle virksomheder til hurtigst muligt at kontakte ITD med eventuelle klager og kommentarer, da Kommissionens frist udløber allerede den 9. september 2019.

EU-Kommissionen udvider nu sin undersøgelse af ulovlig og konkurrenceforvridende statsstøtte til PostNord Danmark, og det betyder, at både transport- og logistikvirksomheder samt andre typer af virksomheder, der oplever prisdumping og andre former for unfair konkurrence fra PostNord Danmark, får en ekstra chance for at komme med input, klagepunkter og øvrige kommentarer til den igangværende sag, som ITD anlagde mod selskabet i 2017.

- Det her er et meget vigtigt led i Kommissionens undersøgelse, og ITD vil derfor opfordre både transport- og logistikvirksomhederne og andre typer af virksomheder, der enten direkte eller indirekte oplever unfair konkurrence fra PostNord Danmark, til at komme på banen nu.  Det er afgørende for sagen, at Kommissionen får mulighed for at komme ud i alle hjørner og kroge, og derfor haster det, hvis man ønsker at komme med nye input, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Formel procedure

EU-Kommissionen åbnede den 14. juni 2019 den såkaldte formelle procedure i klagesagen, som ITD indledte mod PostNord Danmark, og det er den procedure, der nu er baggrund for, at Kommissionen inviterer alle interesserede parter til at spille deres kommentarer ind til undersøgelsen.

- PostNord Danmark har haft massive underskud siden 2012, og derfor er de kapitaltilskud, som den danske og den svenske stat har tilført selskabet som led i den store transformationsplan, ikke givet på et kommercielt grundlag. Det udsætter de private virksomheder for unfair konkurrence, og det skal vi naturligvis have sat en stopper for, siger Lena Sandberg fra advokatfirmaet Gibson, Dunn & Crutcher, der repræsenterer ITD i sagen.

Både transport- og logistikvirksomheder samt virksomheder fra andre brancher, der ønsker at komme med kommentarer til EU-Kommissionen vedrørende unfair konkurrence fra PostNord Danmark, bedes hurtigst muligt henvende sig til:

Om sagen:

EU-Kommissionens tilbundsgående undersøgelse vedrører tre særskilte støtteforanstaltninger, der blev gennemført i 2018:

 

- En kapitaltilførsel på 2,34 milliarder DKK (313 millioner EUR) fra PostNord til Post Danmark

- En kapitaltilførsel på 267 millioner SEK (25 millioner EUR) fra Danmark til PostNord

- En kapitaltilførsel på 400 millioner SEK (37 millioner EUR) fra Sverige til PostNord.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126