23948sdkhjf

Danmarks største havmøllepark indviet

Horns Rev 3 officielt indviet.

I går torsdag åbnede Kronprins Frederik sammen med statsminister Mette Frederiksen og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen officielt Danmarks, Skandinaviens og Vattenfalls største havmøllepark - Horns Rev 3.

De 49 vindmøller på Horns Rev i Nordsøen, 25-40 kilometer ud for Danmarks vestkyst, kommer til at øge den danske elproduktion fra vindmøller med omkring 12 procent. Det er nok til at dække det årlige elforbrug i 425.000 danske husstande.

- Horns Rev 3 er den største havmøllepark i Skandinavien og viser vores engagement i Danmarks omlægning til vedvarende energi. Vindmølleparken er et betydeligt bidrag til Vattenfalls portefølje og tager os et skridt nærmere vores ambition om at gøre det muligt at leve fossilfrit inden for én generation, siger Magnus Hall, administrerende direktør i Vattenfall.

Det første fundament til Horns Rev 3 blev placeret i havbunden i oktober 2017, og de første vindmøller begyndte at levere el til forbrugerne den 23. december 2018. Under opførelsen blev vindmøllerne afskibet fra Esbjerg Havn. Fra og med 2024 vil de blive serviceret fra Hvide Sande Havn, hvor Vattenfall etablerer et nyt servicecenter.

- Det har taget under to år fra det første fundament blev bygget til indvielsen af Horns Rev 3. Det er en imponerende præstation af vores medarbejdere og partnere, som nu har færdiggjort den største havmøllepark i Vattenfalls portefølje. Det er bevis på Vattenfalls position som førende udvikler af havvind og vores stærke engagement i at gøre havvind til en hjørnesten i et fremtidigt fossilfrit energisystem, siger Gunnar Groebler, Senior Vice President og Head of Business Area Wind i Vattenfall.

Vattenfall vandt retten til at opføre Horns Rev 3 i 2015. Ud over Horns Rev 3 opfører Vattenfall havmølleparkerne Vesterhav Syd og Nord samt Kriegers Flak, der tilsammen føjer mere end 1,4 GW vindkraftkapacitet til det danske energisystem. /anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156