23948sdkhjf

Skagen tog hul på ny havneudvidelse

Etape 3 får fokus på fiskeri- og godsbranchen.

Skagen Havn har netop taget første spadestik til de nye havneudvidelser i forbindelse med etape 3.

Spaden var erstattet af en gravemaskine med borgmester Birgit S. Hansen bag rattet.

- Skagen Havn bliver ved med at sætte nye mål med henblik på organisk vækst, og det er en stærk strategisk beslutning, som giver muligheder for vækst og arbejdspladser. Byrådet står bag, byen står bag og erhvervet står bag, sagde hun.

Bestyrelsesformand for Skagen Havn, Niels Arnold Lund, var også begejstret til udsigten til mere optimale rammer for havnens kunder:

- I dag tager vi første spadestik til den tredje udvidelse på godt ti år, og den største i Skagen havns historie. Det er i sandhed en stor dag og et tydeligt bevis på den vækst og fremdrift, der er hos havnens kunder. Skagen Havn ønsker at være en vækstmotor, der i samarbejde med aktører og kunder skaber de optimale rammer for kommerciel vækst og udvikling. Så når kunderne vækster, følger havnen med, sagde han og tilføjede, at etape 3 udvidelsen har været på papiret siden indvielsen af etape 2 tilbage i 2015.

Udvidelsen vil forandre og udbygge Skagen Havn med 190.000 kvadratmeter nyt landareal og 1.050 meter ny kaj med vanddybder på 11 og op til 13 meter. Etape 3 er udviklet med øje for to af havnens kerneforretningsområder; fiskeri og fiskeindustrien samt gods og bunkring.

- Sidste år kunne vi med glæde konstatere, at havnen igen satte rekord for værdien af landede fisk til mere end 1 mia. kr., og containerterminalen drevet af Skagen Stevedore A/S er kommet rigtig godt fra start. Med udvidelsen styrker vi nu mulighederne for de to forretningsområder, så vi forhåbentligt ser frem mod ny vækst og aktiviteter i fremtiden, lød det fra Willy. B. Hansen, direktør i Skagen Havn. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye beregninger: Endnu en bombe sprænger under mærsk-motorvejen
Mens transportsektoren skriger på arbejdskraft: Bøvl med køreprøver skaber flaskehals
TikTok saver i modebranchens lange forsyningskæder
Panamakanalen i alarmberedskab: Skibstrafikken truet af tørke
Hurtigere i gang med ny lagerautomat fra Knapp
Politikere frygter at Femern-forbindelsen bliver mest for lastbiler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125