23948sdkhjf

Forventer underskud de kommende år

Aarhus Airport kom ud af 2018 med minus 33 mio. kr.

Årsregnskabet for 2018 viser, at Aarhus Airport kom ud af sidste år med et blodrødt underskud på 33 mio. kr.

Bestyrelsen er på trods heraf tilfreds med resultatet, da det afspejler markante investeringer i ruteudvikling, lyder det i en skriftlig meddelelse. Det fremgår desuden, at lufthavnens nye direktør, Peer H. Kristensen, også forventer røde tal på bundlinien i ”nogle år frem”:

- Lige nu investerer vi kraftigt i ruteudvikling, og vi er fuldt bevidste om, at vi først ser effekten nogle år ude i fremtiden. 2018 gav et forventet underskud på trods af stor fremgang i trafik- og passagertal, men vi glæder os over, at resultatet er bedre end ventet. Det kræver yderligere investeringer at nå vores vækstmål, og vi kalkulerer med røde tal nogle år frem, siger Peer H. Kristensen.

Godt passager-år

2018 var et stærkt passager-år for den østjyske lufthavn, hvor hver eneste af årets måneder bragte passagerrekorder sammenlignet med trafiktallene for 2017. Samlet nåede lufthavnen en fremgang på 31 procent, og 2018 blev desuden året, hvor udenrigstrafikken for første gang overgik indenrigstrafikken som det største marked.

I april præsenterede Aarhus Airport ny ejerkreds og bestyrelse, og i maj tiltrådte Peer H. Kristensen som ny direktør. Lufthavnen forventer at fastholde sidste års positive udvikling gennem 2019, og vækststrategien sigter mod at tredoble passagertallet til 1,5 mio. frem mod 2024. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094