23948sdkhjf

Udviklingssamarbejde bekæmper pirateri

Uddannelse til 7000 unge somaliere øger deres jobmuligheder markant.

Et dansk udviklingsprojekt i Somalia får unge mennesker til at påbegynde en erhvervsuddannelse, så de ikke ender som pirater.

Projektet har vist sig at være en stor succes, det viser tal fra Red Barnet.

Et udviklingsprojekt har siden 2010 sørget for at 7000 unge somaliere har fået en uddannelse, hvoraf de 70 pct. sidenhen er kommet i arbejde.

Udviklingsprojektet er et samarbejde mellem en række danske rederier, EU og Red Barnet. Samarbejdet blev etableret for at få Somalias unge til at uddanne sig og på den måde undgå, at de blev tvunget ud i pirateri.

Hos Red Barnet er man glade for resultaterne og sætter pris på, at virksomheder og NGO’er kan samarbejde om at løse fælles problemstillinger ude i verden.

- Vi er virkelig stolte af, at det er lykkedes både at uddanne så mange unge somaliere og ikke mindst bidrage til, at de er kommet i beskæftigelse bagefter, siger Jakob Eilsøe Mikkelsen, repræsentant for Red Barnet i Afrika og forsætter:

- Projektet er blevet en succes først og fremmest, fordi vi imødekommer et enormt stort behov blandt unge i Somaliland og Puntland, men også fordi kurserne er tilpasset markedsbehovet, så der er jobs indenfor de brancher, som den faglige træning er rettet imod.

Alle vinder

Uddannelsesprojektet er støttet af Danske Rederier, A.P. Møller – Mærsk, J. Lauritzen, Torm, Clipper, Norden og EU.

- Projektet viser, at alle vinder på et aktivt samarbejde. Red Barnet har værktøjerne lokalt, og vi og rederierne har været i stand til at bidrage med midler. Et samarbejde som er blevet en vigtig del af bekæmpelsen af pirateri, siger Asbjørn Overgaard Christiansen, fungerende direktør hos Danske Rederier.

Formålet med projektet er at give de unge i Somalia en uddannelse i håbet om, at de vil få en tryggere fremtid med et fast job, så de ikke bliver fristet eller tvunget til at bedrive ulovlige aktiviteter langs kysten.

- Det er et ægte værdiskabende samarbejde, der løser reelle problemer Det giver rigtig god mening for os alle sammen. Det bør inspirere ikke bare virksomheder, men også politikere og andre beslutningstagere, siger Asbjørn Overgaard Christiansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141