23948sdkhjf

Transportvalg

ITD ønsker alle god valgdag: Husk at stemme transport!

Brancheorganisationen ITD ønsker alle medlemmer en rigtig god valgdag og opfordrer til, at alle tager partiernes og politikernes visioner og planer for vejgodstransportens rammevilkår grundigt med i overvejelserne, når de afgiver deres stemme.

I dag skal danskerne beslutte, hvilke politikere der skal styre landet de kommende år, og det er alt andet end ligegyldigt for vejgodstransporten, hvem der sætter sig bag rattet, skriver ITD, der opfordrer til, at alle tager partiernes og politikernes udmeldinger i forhold til vejgodstransportens rammevilkår grundigt med i overvejelserne, når de afgiver deres stemme.

- Der er utroligt meget på spil for vejgodstransporten ved dagens valg. I de kommende år må og skal der for eksempel findes bæredygtige løsninger på den massive trængsel på vejene og manglen på rastepladser. Vi har som erhverv hårdt brug for politikere, der prioriterer investeringer i veje, og som vil skabe gode ramme- og arbejdsvilkår for vognmænd og chauffører, herunder nok rastepladskapacitet. Den kommende regering skal forhandle en ny tiårig infrastrukturaftale på plads. Her er det vigtigt med stærke partier, der har forståelse for vejgodstransportens vilkår, og som vil arbejde aktivt for optimale vilkår for vækst og udvikling i dansk vejgodstransport, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Tung grøn omstilling

ITD peger også på behovet for en stærk fremtidig rolle til de partier og politikere, der vil sætte den grønne omstilling af den tunge vejgodstransport øverst på dagsordenen i en ny regering.

- Den tunge vejgodstransport har brug for politikere, der hurtigst muligt kan og vil udvikle en klar og langsigtet strategi for den grønne omstilling af de tunge transporter i Danmark. I erhvervet vil vi rigtig gerne være med til at finde løsninger, der kan reducere udledningen af drivhusgasser fra lastbilerne, men vi har brug for politikere, der kan være med til at speede processen op. Det bør være en topprioritet for den kommende regering, og det vil vi vedholdende presse på for at det bliver. Vi håber, at valgresultatet vil sikre stærke grønne politiske kræfter for vejgodstransporten, slutter Carina Christensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126