23948sdkhjf

Ny formand for rederierne

TORM-direktør stryger til tops i brancheorganisationen.

Administrerende direktør i rederiet Torm A/S, Jacob Meldgaard, overtager posten som bestyrelsesformand i Danske Rederier fra Niels Smedegaard, der træder tilbage som direktør fra DFDS såvel som fra formandsposten i Danske Rederier.

Det er en realitet efter brancheorganisationens generalforsamling sidst i maj.

- Jeg er glad og stolt over at være blevet valgt til formand for Danske Rederier. Det er en ære og et privilegium at træde ind i rækken af dygtige folk, der har haft posten før mig, siger Jacob Meldgaard, administrerende direktør i TORM A/S.

På posten som næstformand er der også udskiftning. Efter A.P. Møller - Mærsk A/S har udskilt sine olieaktiviteter, træder Vice CEO for A.P. Møller - Mærsk A/S og CEO for Energy division, Claus V. Hemmingsen, tilbage efter næsten fire årtier i firmaet. Dermed træder han også ud af bestyrelsen i Danske Rederier.

- Danske Rederier står stærkt – og det skyldes ikke mindst den faste hånd min forgænger Niels Smedegaard og hans næstformand Claus V. Hemmingsen har haft på roret. Jeg vil derfor takke både Niels og Claus for deres store indsats og gøre mit bedste for at fortsætte kursen, siger Jacob Meldgaard.

Som næstformand valgte medlemmerne Søren Toft, COO og direktionsmedlem hos A.P. Møller – Mærsk A/S.

Han får i den nye bestyrelse selskab af Christian Ingerslev, CEO hos Mærsk Tankers og Torben Carlsen, CEO hos DFDS, som begge er nyvalgte bestyrelsesmedlemmer.

- Det Blå Danmark står i runde tal for 25 procent af Danmarks samlede eksport og bidrager med både vækst og beskæftigelse i hele Danmark. Jeg er sikker på, at den nye stærke bestyrelse sammen med de øvrige medlemmer i organisationen og sekretariatet kan opretholde og udvikle den position, så vi også fortsat kan være blandt verdens allerstørste søfartsnationer, siger Jacob Meldgaard.

Generalforsamlingen bød også på et genvalg af Jan Rindbo, adm. direktør hos D/S NORDEN A/S, som dermed forsætter i bestyrelsen.

Lars Hjort Simonsen - M. H. Simonsen ApS, Niels Højlund Hansen - Nordane Shipping A/S og Martin Fruergaard - Ultragas ApS var ikke på valg og fortsætter dermed i bestyrelsen. /anga.

Den samlede bestyrelse ser herefter sådan ud:

Jacob Meldgaard, TORM A/S (formand)

Søren Toft, A. P. Møller – Mærsk A/S (næstformand)

Torben Carlsen, DFDS A/S

Jan Rindbo, Dampskibsselskabet NORDEN A/S

Martin Fruergaard, Ultragas ApS

Christian M. Ingerslev, Maersk Tankers

Lars Hjorth Simonsen, M. H. Simonsen ApS

Niels Højlund Hansen, Nordane Shipping A/S

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordregnskab: Schenker redder Deutsche Bahn
Enorme isflager udfordrer forsyningskæderne i Sydgrønland
Spotrater dykker igen
Mærsk køber logistikvirksomhed i Sydafrika
"Priserne stiger i alle led af forsyningskæden"
Langsigtede containerrater under pres

Send til en kollega

0.188