23948sdkhjf

Dyrt at vente med klima-tiltag i tung transport

International logistikguru med klimaopråb til politikerne.

Den internationalt anerkendte logistikguru, Alan McKinnon, gæstede i denne uge Danmark, da den grønne tænketank Concito inviterede til klimakonference om omstillingen af den tunge vejgodstransport. ITD har været medlem af Concito siden 2018 og deltog på den baggrund i konferencen.

Hvis der ikke gøres noget nu for at reducere udledningen af drivhusgasser fra den tunge transport, så vil det senere blive en meget svær og omkostningstung opgave. Derfor skal klimapolitikken på transportområdet op i gear, lød budskabet fra Alan McKinnon, der er professor i logistik ved Kuehne Logistics University i Hamburg.

Det skriver brancheorganisationen ITD.

- Alan McKinnon mener, helt på linje med ITD, at politikerne hurtigst muligt skal sætte kursen og udvikle en klar strategi for den grønne omstilling af de tunge transporter i Danmark. Godstransport på vejene er påfaldende fraværende i partiernes klimaudspil i valgkampen, og alle gode kræfter må derfor presse på, så det bliver en topprioritet for den kommende regering, siger Lasse Kristoffersen, politisk konsulent i ITD.

Yderligere optimering

En strategi for grøn omstilling af den tunge transport skal naturligvis forholde sig til de rigtige rammebetingelser og den teknologiske udvikling, men ifølge McKinnon må der også fokuseres på en yderligere optimering af logistikken.

- Det er en kompleks affære at dekarbonisere den tunge transport. Derfor er der behov for flere knapper at skrue på. Det gælder ikke mindst på logistiksiden, hvor vi blandt andet ser ind i en fremtid med øget digitalisering og nye typer af samarbejdskonstellationer. En endnu mere effektiv branche er ikke kun godt for klimaet, men også for økonomien i den enkelte virksomhed, siger Lasse Kristoffersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172