23948sdkhjf

Postnord fyrer topchefen

Tempoet i omstillingen skal stige, lyder forklaringen.

Postnords bestyrelse har sagt farvel til koncernchef Håkan Ericsson og finansdirektør Gunilla Berg.

Bestyrelsen har i stedet udpeget Annemarie Gardshol, nuværende chef for Postnord Sverige, til konstitueret koncernchef, og Lena Larsson, nuværende chef for Group Business Control, til konstitueret finansdirektør.

Det fremgår af en skriftlig meddelelse fra koncernen.

Ifølge Postnord er selskabet ”nødt til at fortsætte sit høje omstillingstempo for at kunne håndtere forandringerne i omverdenen inden for vores kerneforretning på brev- og pakkemarkedet. Med den nye fase i de udfordringer, PostNord står overfor, er tiden inde til et nyt lederskab”, lyder det.

Christian Jansson, bestyrelsesformand i Postnord:

- Tempoet i Postnords omstillingsarbejde er som følge af accelererende markedsændringer nødt til at stige endnu mere. Samtidig skal der fokuseres endnu mere på kernevirksomheden i de enkelte lande, fordi det er afgørende for at kunne opfylde kundernes behov og sikre langsigtet lønsomhed. Bestyrelsen og Håkan Ericsson er derfor i fællesskab nået frem til, at tiden er inde til et nyt lederskab i Postnord. Håkan Ericsson har haft stor betydning for Postnords omfattende omstillingsarbejde. Han har med sit gode lederskab gennemført vigtige investeringer i selskabets voksende pakkeforretning og samtidig gennemført krævende omkostningsreduktioner, siger Christian Jansson.

Håkan Ericsson udtaler i pressemeddelelsen:

- Jeg er stolt af at have ledet et omfattende forandringsarbejde sammen med alle PostNords medarbejdere i omkring fem år. Grunden er lagt til næste fase i dette arbejde, og nu er tiden inde til at overlade virksomheden til en ny ledelse, siger den afgående koncernchef Håkan Ericsson. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14