23948sdkhjf

Vejpakken tilbage til TRAN-udvalg

Transportudvalg gransker i dag bølge af ændringsforslag for at undgå lovsjusk med vejpakken.

I dag tirsdag den 2. april 2019 vil Europa-Parlamentets transportudvalg gennemgå de over 1600 ændringsforslag, som var skyld i, at Europa-Parlamentets formand, Antonio Tajani, sidste uge udskød vejpakkeafstemningen.

Forventningen er, at transportudvalget gør proceduren nemmere på næste plenarmøde tordsg 4. April, hvor vejpakken er sat til afstemning.

Det skriver brancheorganisationen ITD.

De transportansvarlige Europa-Parlamentarikere mødes i dag tirsdag den 2. april 2019 i et forsøg på at lette proceduren for vejpakken, inden den sættes til afstemning igen. Navnlig vil MEP'erne filtrere de over 1600 ændringsforslag, således at kun forslag, der har mindst en tredjedel af udvalgets opbakning, kan gå videre til plenarsamlingen.

Man har afsat hele tirsdag eftermiddag i transportudvalget til at granske de mange forslag i håb om, at proceduren bliver nemmere på plenaren. Vejpakken er nemlig sat til afstemning torsdag den 4. april 2019 fra kl. 11.30.

- Det er rigtig vigtigt, at transportudvalget gransker de mange ændringsforslag, et tal der nåede at stige enormt i de sidste minutter inden tidsfristen, hvilket fik Europa-Parlamentets formand, Antonio Tajani, til at tilbagesende vejpakken til ekstra behandling i transportudvalget, oplyser ITD's erhvervspolitiske konsulent i Bruxelles, Emma Hadrovic.

Appel til Europa-Parlamentet

- Hvis ikke MEP’erne finder viljen til at mindske det store antal ændringsforslag og får indgået i kompromisser, risikerer man ikke kun en virkelig lang og kaotisk afstemning i plenaren, man risikerer også rigtig mange juridiske uklarheder og vedtagelse af ændringsforslag, der stritter i alle retninger og dermed modarbejder hinanden. Det kan ingen være tjent med, og det vil i sidste ende bevirke, at man får vedtaget nogle regler, der er så forvirrende, at de ikke vil fortolkes ens eller håndhæves effektivt. Derfor sender ITD en appel til alle MEP’ere om at få styr på de mange ændringsforslag og sikre en gnidningsfri afstemning på næste plenarsamling, så vejpakken bliver en realitet, siger Emma Hadrovic.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.203