23948sdkhjf

Havne ønsker nabotjek

Danske Havne og Danske Maritime vil have nabotjek af regler og reguleringer.

To af Danmarks blå organisationer går nu sammen om et konkret politisk ønske frem mod den forestående folketingsvalgkamp: Et tværnationalt nabotjek af regler og reguleringer, så Danmark kan få afdækket de eventuelle skævvridninger og konkurrencemæssige forhindringer, der kan ryddes af vejen for at sikre bedre vilkår for danske maritime virksomheder og havne.

Et tilsvarende nabotjek er allerede udarbejdet for de danske rederier, og her fandt man 33 tilfælde af overimplementering og nationale særregler, der stod i vejen for danske rederier i den internationale konkurrence, og for de danske værfter er et lignende nabotjek under udarbejdelse. Derfor mener Danske Havne og Danske Maritime, at det er utroligt vigtigt, at arbejdet med et nabotjek af den sidste del af det blå Danmark, havnene og udstyrsproducenterne, snart påbegyndes.

Danmark må ikke stille benspænd op

- Vores medlemmer af Danske Havne og Danske Maritime kan kun klare sig, hvis vi kontinuerligt spejler deres konkurrencevilkår i de globale konkurrencevilkår – og den lovgivning, som vi i Danmark regulerer dem med, i forhold til den konkurrencesituation de befinder sig i globalt, forklarer Jenny N. Braat, der er direktør for Danske Maritime.

Tine Kirk Pedersen, der er direktør i Danske Havne, uddyber:

- Danmark kan jo ikke lovgive i andre lande. Men vi kan derimod sikre, at vi ikke stiller benspænd op for vores egen industri. Benspænd i form af overimplementering af internationale regler og reguleringer. Danske maritime virksomheder og havne kan ikke være det globale maritime kraftcenter, som er visionen, hvis ikke vi sikrer os mod egne benspænd. Og dem oplever vi desværre for ofte i form af overimplementering af international lovgivning og regulering.

Tilbyder assistance til embedsmænd

Regeringen lancerede i januar 2018 Vækstplan for Det Blå Danmark, hvori man udtrykte en klar ambition om, at Det Blå Danmark også fremover skal være en vækstgenerator for det danske samfund, og at Det Blå Danmark, herunder de danske havne og den maritime industri, er en af Danmarks klare styrkepositioner. Derfor er der nu, lidt over et år efter at vækstplanen blev lanceret, mere end nogensinde brug for, at vi får set de internationale konkurrencevilkår efter i sømmene med grundige nabotjek, mener de to blå organisationer:

- Det er vores klare anbefaling, at de danske politikere, der snart skal i valgkamp, tager dette konkrete forslag med sig både før og – endnu vigtigere – efter valget, når et nyt folketing er på plads, understreger Tine Kirk Pedersen fra Danske Havne.

Jenny N. Braat fra Danske Maritime afslutter:

- Og når de endelige resultater af nabotjekkene foreligger, er det afgørende, at de relevante ministre hurtigt involveres i arbejdet med at rydde op i eventuelt unødvendige regler. Det arbejde melder Danske Havne og Danske Maritime sig allerede nu meget villige til at indgå i.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093