23948sdkhjf

Sikre el-færger på programmet

Søfartsstyrelsen går med forrest i udviklingen af sikre el-færger.

El-færger er i en rivende udvikling, og Søfartsstyrelsen bidrager til, at sikkerheden er en del af det innovative udviklingsarbejde.

Søfartsstyrelsen deltager i et samarbejde mellem industrien, myndigheder og klassifikationsselskaber, som skal fremme forståelsen for anvendelse af lithium-ion batterier i den maritime industri, så sikkerheden er i top.

Det skriver Søfartsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Denis Cederholm-Larsen, seniorskibsinspektør i Søfartsstyrelsen:

- Projektets resultater skal give en fælles forståelse for anvendelse af lithium-ion batterier i den maritime industri, hvilket vil være til gavn for både myndigheder og industrien generelt.

Projektet forventes færdigt før sommeren 2019. Der udføres forskellige test og data opsamling i løbet af perioden.

Bo Nygaard Larsen, overskibsinspektør i Søfartsstyrelsen:

- Vi bidrager gerne til innovative løsninger, men det skal være på et sikkert grundlag. Derfor er vi med fra start.

Stor interesse i industrien for grønne færger

Flere rederier er i gang med at udvikle nye løsninger til fremtidens færger. En udvikling hvor sikkerheden går hånd i hånd med væksten i Det Blå Danmark

Bo Nygaard Larsen:

- Søfartsstyrelsen understøtter gerne anvendelse af nye teknologier, som kan være med til at skabe vækst i erhvervet, som samtidig er miljøvenlig. Industrien besidder en enorm viden om de nye teknologier og i sammenspil med erhvervet vil sikkerheden stadig forblive i fokus.

Søfartsstyrelsen følger den hurtigt udviklende industri og bidrager aktivt med sparring og udvikling af sikre løsninger.

Fakta om el-færgeprojekter i Danmark

Den stigende interesse for ”grøn” færgefart giver sig til kende ved de mange projekter og henvendelser fra industrien.

 

Rederiet Scandlines driver færger, hvor helt ny batteriteknologi er installeret om bord på de seks hybrid færger, der forbinder Danmark med Tyskland.

 

Rederiet ForSea, der forbinder Danmark og Sverige ved overfarten Helsingør/Helsingborg, har nu to færger med nyeste batteriteknologi, der giver muligheden for 100 pct. el-drift via lageret strøm fra land.

 

Den nye el-færge ELLEN, som er et EU projekt under 2020 Horizon, også kendt som E-Ferry, vil være en af de første i verden, hvor hele batteripakken indeholder nok energi til både almindelig drift samt nødsituationer. Skal sejle mellem Søby og Fynshav og forventes færdig i 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141