23948sdkhjf

Maritim praktikportal lanceres

Danske Rederiers nye praktikportal, ’Blå Praktik’, lanceret i Fredericia.

Nu får studerende, rederier og uddannelsessteder én fælles praktikportal – Blå Praktik.

Praktikportalen blev i går lanceret ved et sparringsforum på Fredericia Maskinmesterskole, hvor deltagerne er mødt op for at diskutere, hvilke udfordringer og muligheder, der bedst kan bane vejen for de studerende ind i det maritime erhverv.

Her vil Danske Rederiers maritime praktikkoordinator, Anne Panknin Kristensen, præsentere og demonstrere portalen.

- Vi glæder os til at lancere den nye maritime praktikportal, Blå Praktik, som kan være med til at bygge bro mellem studerendes og elevers behov for praktikpladser og rederiernes udbud af samme. Praktikportalen giver mulighed for at vise diversiteten i udbuddet af praktikpladser, der tilbydes i Det Blå Danmark, fortæller Anne Panknin Kristensen.

Fælles platform

Blå Praktik kommer til at fungere som en nem og overskuelig platform. Her kan rederierne opslå praktikstillinger og uddannelsessøgende, der gerne vil i praktik til søs, kan løbende se, hvilke praktikpladser, der udbydes.

Uddannelsesstederne vil også kunne tilgå portalen og dermed få et bedre overblik over, hvilke rederier, der udbyder praktikpladser. Ved at se, hvad der efterspørges, kan de give en bedre vejledning i forbindelse med praktikansøgninger.

- De Maritime uddannelsesinstitutioner har også mulighed for at være på portalen og dermed støtte op omkring praktikpladssøgningen. På Blå Praktik er vi særlig stolte af at have fået udviklet et vejledningsmodul, der gør det muligt for søfartsskolerne at følge eleverne i deres praktikperiode og på en nem måde få vejledt eleverne videre i uddannelsen, siger Anne Panknin Kristensen.

Understøtter praktikpladsgarantien

Den nye praktikportal skal understøtte arbejdet med at koordinere praktikpladsgarantiens 350 praktikårsværk. Denne opgave påtog Danske Rederiers nyoprettede praktikkontor sig i maj 2018, og portalen er altså en del af dette arbejde.

I oktober 2018 modtog Danske Rederiers praktikkontor en donation fra Den Danske Maritime Fond øremærket til udviklingen af netop en maritim praktikportal.

Blå Praktik gøres i første omgang tilgængelig for rederier og uddannelsessteder. De studerende får adgang til portalen 1. februar 2019.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14