23948sdkhjf

Trafikstyrelsen: Forbud mod sættevogne

Pålægger skærpede vilkår for godstransport over Storebæltsbroen.

Efter togulykken på Storebæltsforbindelsen onsdag i sidste uge, der kostede otte mennesker livet, har Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (TBST) i dag tirsdag netop meddelt, at den forbyder brug af sættevogne læsset på lommevogne og samtidig pålægger skærpede vilkår for godstransport over Storebæltsbroen under særlige vejrmæssige forhold.

Ifølge TBST har alle relevante jernbanevirksomheder fået direkte besked dags dato.

”Dette forbud gælder indtil de jernbanevirksomheder, der fragter gods på jernbanenettet, har opfyldt en række betingelser. Forbuddet indføres på baggrund af hensynet til jernbanesikkerheden og efter at TBST mandag den 7. ds. har overværet en test forestået af Havarikommissionen og dér observeret, at der kan være risiko for, at sættevognen ikke låses sikkert fast til skammel/saddel ved læsning på godsvogne af typen ’lommevogne’”, lyder det fra Styrelsen.

Den tilføjer, at der desuden er nye retningslinjer for godstransport på Storebæltsbroen:

”Samtidig – og ligeledes med øjeblikkelig virkning – påbyder TBST, at Banedanmark og jernbanevirksomhederne sikrer, at al godstransport på Storebæltsbroen sker under skærpede vilkår med hensyn til godstogenes fart i forhold til vindforholdene.

De nye vilkår er følgende:

  • Ved stiv kuling (15 m/sek) og tværvind skal hastigheden for godstransport med vindfølsomme køretøjer nedsættes til 80 km/t
  • Ved stormende kuling (20 m/sek) og tværvind forbydes godstransport med vindfølsomme køretøjer
  • Ved storm (25 m/sek) forbydes alt godstransport.”

/anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14