23948sdkhjf

Togtrafikken ventes genoptaget i dag

Oprydningen efter tragisk dødsulykke på Storebæltsbroen ventes afsluttet i dag.

OPDATERET KL. 08.13:

Banedanmark oplyste sent i går onsdag, at togtrafikken over Storebælt ventes genoptaget i dag torsdag klokken 10.

Den tragiske ulykke kostede onsdag morgen kl.07.30 otte passagerer på et lyntog på mod København livet. Det drejer sig om fem kvinder og tre mænd. Der var ingen børn blandt de omkomne. Yderligere 16 kom til skade – de fleste slap med mindre skader, mens to fik moderate skader. Alle tilskadekomne er uden for livsfare. Der var 131 passagerer og tre DSB-ansatte på lyntoget.

Ulykken skete, da et DB Cargo-godstog lastet med lastvognstrailere med tom Carlsberg-emballage på vej mod vest til bryggeriets fabrik i Fredericia passerede lyntoget på vestbroen mellem Fyn og Sprogø.

Her faldt en – formentlig tom – lastvognstrailer af den første togvogn lige bag lokomotivet. Antageligt har den stærke blæst medvirket til ulykken, men det er nu op til havarikommissionen at finde frem til årsagerne til ulykken.

Lastvognstraileren ramte fronten på lyntoget, hvor trailerchassiset satte sig fast i fronten på lyntoget med tragiske konsekvenser. Traileren forårsagede også betydelig skade på flere af de efterfølgende godsvogne, da de to tog passerede hinanden.

Skader på kørestrømsanlæg

Banedanmark skriver:

»Arbejdet med at gøre sporet klar efter togulykken tidligere på dagen er så omfangsrigt, at togene først kommer til at køre over Storebælt igen i morgen klokken 10.

Kørestrømsanlægget er beskadiget på en 500 meter lang strækning i det ene spor og 200 meter i det andet spor, og det er den primære årsag til, at der først kan køre tog fra klokken 10.«

Det står dog klart, at det vil tage tid at få normaliseret banetrafikken – herunder også godsbanetrafikken.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14