23948sdkhjf

Valgår

DI Transport-håb til det nye år.

Vi står på tærsklen til et nyt år. Det er altid spændende, hvad et nyt år bringer med sig.

Ét er sikkert, nemlig at vi kikker ind i et valgår. Der er valg til Europa-Parlamentet, og der er valg til Folketinget. Begge valg har afgørende betydning for erhvervslivet, herunder også transportvirksomhederne. Og det uanset om man beskæftiger sig med persontransport eller godstransport til lands, til vands eller i luften.

Valg betyder ikke kun en anledning til at sætte et kryds på en stemmeseddel.

Det er forhåbentligt også startskuddet til afgørende valg på en række vitale områder.

Det vigtigste valg i Danmark handler om en masterplan for investeringer i Danmarks trafikale infrastruktur – hvor meget skal vi investere for at fremtidssikre mobiliteten i og til og fra Danmark.

I EU bliver det vigtigste valg, om og hvordan Brexit skal formes. Bliver det en hård Brexit uden aftaler eller en aftalt skilsmisse.

Begge valg er helt afgørende for de vilkår, som danske transportvirksomheder fremover skal leve under og med.

Det er derfor også et valgår, hvor vi skal evne at skabe fokus på erhvervslivets betydning for vækst og dermed for velstand og velfærd.

”Ved Julelampens skær”

I disse digitale tider er der nok ikke mange, der læser Danmarks længst eksisterende julehæfte. I år er det præcis 100 år siden, at hæftet så dagens lys. Initiativet kom fra en bondesøn født på Lolland.

Hæftet har i alle år været rammen for den traditionelle julehistorie. For romantiske sjæle, så er det fortsat værd at læse.

Michael Svane

Branchedirektør

DI Transport

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142