23948sdkhjf

Havn byder byen velkommen

Større omsætning og spændende fremtidsplaner.

Horsens Havn kan ikke bare se tilbage på et godt 2018. Havnen kan også se frem mod nogle spændende år for både byen og havnen, hvor byen kommer tættere på havnen.

En udvikling havnenes bestyrelsesformand erklærer, at havnen er parat til.

- Samspillet med Horsens by, herunder vores nye naboer på nordkajen, er fortsat vigtigt for os. Vi vil gerne fortsætte den gode dialog, vi i forvejen har med vores omverden, så vi forener hensynet til vores omgivelser med vores behov for vækst, siger formanden for Horsens Havn Claus Kvist Hansen, i årets sidste nyhedsbrev fra havnen.

For ham er der ingen modsætning mellem at drive en moderne havn og at tage hensyn til miljøet. Næsten tværtimod.

-Havnen er en del af byen, og derfor kan vi aldrig se isoleret på os selv, når vi ser på fremtiden. Byen rykker tættere på havnen og skibstrafikken, og vi er meget bevidste om, hvordan vi påvirker omgivelserne – samtidig med, at vi kører en effektiv forretning, siger formanden.

Fremgang i 2018

Selvom året endnu ikke er helt slut, tør Claus Kvist Hansen godt komme med en positiv spådom:

- Alt tyder på, at vores omsætning vokser i forhold til sidste år og at vi får det næstbedste år i havnens historie. Det er fortsat kun 2016, som var helt speciel på flere områder, som har været bedre, så tendensen er absolut positiv. Tallene viser tydeligt, at der fortsat er et stort behov for en levende havn i Horsens, siger han.

I den forbindelse fremhæver formanden, at det er meget positivt, at byrådet i Horsens tidligere i år tog en principbeslutning om en ny omfartsvej fra havnen og via Bollervej og Bjerrevej mod motorvejen.

- For det første trækker det en masse tung trafik ud af midtbyen, når vejen en dag står færdig, og for det andet bliver det endnu lettere for de lokale virksomheder at komme til og fra kajområderne med gods. En ny vej vil være en klar fordel for havnen, men resten af Horsens får også stor glæde af den, påpeger formanden.

Udvidelse mod øst

For Claus Kvist Hansen står 2019 som et år, hvor havnen i høj grad skal kigge ud i fremtiden – ikke kun, når det gælder planlægning af den nye omfartsvej.

- Skal havnen vækste yderligere – og det skal den efter min mening – behøver vi mere kajplads. En udvidelse mod øst bliver derfor en af de ting, der formentlig kommer på dagsordenen i løbet af næste år. Men tingene skal foregå på den rigtige måde, pointerer han og tilføjer:

- En udvidelse kræver en masse planlægning og en grundig dialog med alle implicerede på forhånd. Mit og bestyrelsens mål er at indlede dialogen med bl.a. naboer så tidligt som muligt, så vi udvikler os i samspil og forståelse med vores omgivelser. En havneudvidelse har en effekt mange årtier frem, så det er vigtigt at vi kommer rigtigt fra land, når det gælder planlægning, siger Claus Kvist Hansen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109