23948sdkhjf

Her er Esbjerg Havns nye kaptajn

Dennis Jul Pedersen kommer med stærk offshore-baggrund.

45-årige Dennis Jul Pedersen bliver manden, der fremover skal drive udviklingen i Esbjerg Havn som ny havnedirektør.

Han efterfølger således Ole Ingrisch, der fra februar 2019 har valgt at gå på pension efter 16 år bag roret i den store vestjyske havn.

Dennis Jul Pedersen kommer senest fra en stilling som administrerende direktør i NSG Wind, hvor han har stået i spidsen for offshore-koncernen Norsea Groups aktiviteter inden for havvindmølleindustrien. Han har tidligere bestridt ledende stillinger i ind- og udland i både offshore-virksomheder og maritime virksomheder, blandt andet som general manager i Milaha Offshore Service samt gennem ansættelse i virksomheder som Gulf Marine Services, Fugro-Geoteam, Siem Offshore og Maersk Oil. Dennis Jul Pedersen er oprindeligt uddannet skibsfører og løjtnant i Søværnet og har senere taget en MBA inden for olie og gas.

Flemming N. Enevoldsen, formand for bestyrelsen i Esbjerg Havn:

- Jeg er meget glad for at kunne byde Dennis Jul Pedersen velkommen som direktør for Esbjerg Havn. Dennis er en stærk profil inden for forretningsudvikling og har arbejdet indenfor Esbjerg Havns tre strategiske fokusområder: skibsfart, vind og olie/gas. Og han har i sit tidligere virke demonstreret en betydelig evne til at udvikle virksomheder. Jeg er derfor overbevist om, at vi med Dennis Jul Pedersen har fundet den rette person til at stå i spidsen for Esbjerg Havns fortsatte udvikling og fremgang. Samtidig vil jeg gerne benytte lejligheden til at takke Ole Ingrisch for med strategisk tæft, konsekvent eksekvering og et brændende engagement at have ført Esbjerg Havn helt frem i førerfeltet blandt havnene i Nordeuropa, siger han.

Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, ser frem til samarbejdet med den nye havnedirektør:

- Som havnedirektør spiller man en utrolig vigtig rolle, som rækker ud over havnens egen udvikling, fordi Esbjerg Havns aktiviteter påvirker væksten i hele den sydvestjyske region. Der følger et stort ansvar med titlen som havnedirektør, men Dennis Jul Pedersen er godt rustet til dette på basis af mange års erfaring fra offshoreindustrien. Jeg er sikker på, at Dennis Jul Pedersen vil være med til at sikre det fremtidige gode samarbejde mellem Esbjerg Havn og Esbjerg Kommune, lyder det fra borgmesteren.

Dennis Jul Pedersen selv udtaler:

- At kunne være med til at videreudvikle en veldrevet virksomhed som Esbjerg Havn er en fantastisk mulighed. Igennem årene har jeg fulgt havnens udvikling og kunnet se, hvilken indflydelse den har haft på vores by, og dette er spændende at kunne være en del af i årene fremover, siger den kommende havnedirektør. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126