23948sdkhjf

DTL søger Årets Transportvirksomhed

Fokus er på bæredygtig drift.

Når kåringen af Årets Transportvirksomhed (ÅTV) 2019 finder sted i forbindelse med DTL’s generalforsamling 11. maj, vil virksomheden øverst på podiet være den virksomhed, som er lykkedes bedst med at køre driften bæredygtigt.

Fokus ved næste års kåring er nemlig på bæredygtig drift – rekruttering og ledelse, grøn drift og social ansvarlighed.

- Når det gælder rekruttering og ledelse, kan det i den enkelte virksomhed for eksempel være i form af uddannelse af egne medarbejdere, og en sund både fysisk og mental personalepolitik, som tager hånd om den enkelte medarbejder, lyder det fra DTL, der fortsætter:

- I forhold til grøn drift kan det eksempelvis være konkrete tiltag såsom brændstofreducerende kørsel, brug af korrekte dæk, aerodynamiske foranstaltninger og affaldshåndtering af miljøbelastende stoffer. På det tredje og sidste område, social ansvarlighed, kan det for eksempel være CSR-aktiviteter i lokalsamfundet, at modvirke social dumping, men også noget så basalt som at have styr på køre- hviletid og andre regler.

Indstilling af virksomheder

Som noget nyt bliver det vognmandsforeningerne og partnerne bag ÅTV, som kan indstille kandidater til prisen. Enkeltpersoner kan således ikke længere indstille kandidater til ÅTV.

Tanken er, at flest muligt af DTL’s medlemsvirksomheder skal have mulighed for og lyst til at stille op uden alt for meget bureaukratisk besvær. Man skal have lyst til at fortælle om virksomhedens arbejde med et af kriterierne bag bæredygtig drift, hvordan det foregår i det daglige, og hvordan det afspejler sig på virksomhedens overordnede drift.

I 2019 er det 16. gang, DTL kårer Årets Transportvirksomhed. Kåringen sker i samarbejde med Bridgestone, Circle K, If Skadeforsikring, Jyske Finans, SOS/Dansk Autohjælp, VBG og Volvo Trucks. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142