23948sdkhjf

PostNord på dagsordenen på møde i Bruxelles

ITD mødtes med EU’s Konkurrencekommission om PostNord-støtte.

En af de skarpeste kritikere af de politisk blåstemplede redningsplaner for nødlidende PostNord, er som bekendt brancheorganisationen ITD, der står bag to klagesager vedrørende statsstøtte til Post Danmark og til PostNord Logistics A/S.

I modsætning til politikerne i København og Stokholm mener ITD, at der er tale om konkurrenceforvridende og dermed ulovlig statsstøtte til det statsejede dansk-svenske post-, pakke og logistikselskab.

Mandag den 10. december 2018 deltog ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen, og advokat Lena Sandberg fra advokatfirmaet Gibson, Dunn & Crutcher LLP i et møde med EU’s Konkurrencekommission. På dagsordenen var netop de to verserende sager mod Post Danmark og Post Nord Logistics.

Den administrerende direktør fra ITD, Carina Christensen, og advokat Lena Sandberg, der repræsenterer ITD og Danske Fragtmænd i klagesagerne mod PostNord, mødtes i dag med embedsmænd fra EU’s Konkurrencekommission.

Stævning

Mødet med Konkurrencekommissionen handlede dels om den stævning, som ITD har sendt til EU-domstolen over EU-Kommissionens afgørelse fra maj i år, hvor Kommissionen godkendte, at den danske stat må sende omkring 1,2 milliarder kroner i statsstøtte til Post Danmark.

Herudover var også ITD’s og Danske Fragtmænds klage til EU-Kommissionen over kapitalindskud til PostNord Logistics på dagsordenen.

- Vi har haft et konstruktivt møde med Konkurrencekommissionen, hvor vi fik mulighed for at uddybe de forskellige punkter i vores klager og underbygge den bekymring, som vores medlemmer i transporterhvervet deler i forhold til konkurrencesituationen fra et statsstøttet PostNord, sagde Carina Christensen, adm. direktør i ITD.

På mødet præsenterede ITD sine klagepunkter vedrørende kapitaltilskud til Post Danmark og PostNord Logistics og fik lejlighed til at stille spørgsmål om sagerne til Konkurrencekommissionen. Herefter drøftedes Kommissionens næste trin i processen. /Smir

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126