23948sdkhjf

Stopper i Offshoreenergy.dk

Energiklyngen skal have ny formand.

18. december stopper Anders Eldrup som bestyrelsesformand i Energy Innovation Cluster.

Med Energy Innovation Cluster omformes Offshoreenergy.dk til en helt ny, bred organisation med fokus på innovation til hav- og landvindmøller, produktion af olie og gas, energilagring og integration af vind i energisystemet – og det er i høj grad en koncentration af innovationsindsatsen, som har været omdrejningspunktet for Anders Eldrup i arbejdet som bestyrelsesformand for Offshoreenergy.dk, lyder det.

-Det er vigtigt, at vi fastholder Danmarks globale førerposition på det globale marked for energiproduktion. Derfor er det særdeles positivt, at vi er lykkedes med at samle industrien om én fælles innovationsplatform, siger Anders Eldrup.

Ifølge Anders Eldrup bliver Energy Innovation Clusters vigtigste rolle at skabe mere af det samme – mere innovation gennem synergi og samarbejde.

- Vi er gode til at samarbejde i Danmark – på tværs af virksomheder, universiteter og myndigheder. Noget af det, som Energy Innovation Cluster skal bygge videre på, er vores kompetencer i at etablere samarbejder på tværs af industrier, for eksempel mellem industrien for olie- og gasproduktion og industrien for havvind, der har en række fællesnævnere, når det gælder cost-out gennem innovation. Danmark har kæmpestore muligheder, når det gælder konkurrence- og innovationskraft inden for energiproduktion. Vi er verdensførende inden for havvind, også i et verdensmarked for energiproduktion, som udvikler sig med kolossal kraft, og hvor flere vil til fadet. Derfor skal vi gennem ny innovation sikre os, at vi vedbliver at være foran globalt. I det spil bliver Energy Innovation Cluster en vigtig brik, siger han.

Anders Eldrup har været bestyrelsesformand for Offshoreenergy.dk siden 2013. Han stopper officielt som formand den 18. december 2018 ved en ekstraordinær generalforsamling.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125