23948sdkhjf

Energiinnovation i Silkeborg

Energy Innovation Cluster etablerer sig i det midtjyske.

Et nyt innovationsnetværk for energiproduktion, Energy Innovation Cluster, etablerer kontor i Silkeborg for at styrke innovationen inden for vindenergi.

Danmark er verdensførende inden for vindenergi, og i Danmark er det særligt i det midtjyske, at mange vindvirksomheder er koncentreret. Hver dag møder mere end 12.000 danskere op på arbejde hos virksomheder i Midtjylland, der arbejder med vindenergi, og derfor er en øget tilstedeværelse i Midtjylland helt oplagt for et nationalt innovationsnetværk som os, siger administrerende direktør i Energy Innovation Cluster, Glenda Napier:

- Det er centralt for os at være tæt på vores medlemmer. Vi er en neutral innovationsplatform og mødested, der sikrer Danmarks internationale førerposition inden for energiproduktion igennem relevante innovationsaktiviteter, og det kræver tilstedeværelse i hele Danmark. Silkeborg har erklærede ambitioner om at etablere sig yderligere som en vigtig hub for vindenergi og er centralt placeret i forhold til Midtjyllands stærke værdikæde af underleverandører, særligt inden for landvind. Derfor er en afdeling i Silkeborg helt naturlig for os, siger Glenda Napier.

Energy Innovation Cluster er en af Danmarks største klyngeorganisationer med fokus på innovation og har en samlet projektportefølje på over 400 mio. kr. og over 250 medlemmer i hele Danmark. Silkeborgs borgmester Steen Vindum glæder sig over at kunne byde velkommen til Energy Innovation Cluster:

- Silkeborg Kommune har stærke ambitioner om at være et knudepunkt for grønne aktiviteter til gavn for de grønne virksomheder i regionen. Og det glæder mig meget, at Energy Innovation Cluster som en klyngeorganisation med en national dagsorden ser de gode synergier, der kan opnås ved at etablere et kontor i Silkeborg Kommune – tæt på deres nuværende og potentielle medlemmer. Silkeborg Kommune byder Energy Innovation Cluster hjertelig velkommen, siger Steen Vindum. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125