23948sdkhjf

DLG i chok over havnelukning

Har investeret trecifret millionbeløb i anlæg på Kolding havn.

Grovvarekoncernen DLG er mildest talt forundret over Kolding byråds beslutning om at nedlægge byens erhvervshavn i løbet af de næste 25 år.

For DLG betyder beslutningen, at virksomheden må lukke koncernens største, mest moderne og energieffektive anlæg, som den har investeret et trecifret millionbeløb i over de seneste fem år, når lejekontrakten udløber.

”Erhvervsfjendsk beslutning”

DLG har efter tæt dialog med Kolding byråd og Kolding Havn investeret et betydeligt beløb i at ombygge og udvide anlægget. Virksomheden havde derfor en forventning om, at det ville være muligt at drive erhvervsvirksomhed i Kolding mange år fremover, lyder det fra DLG-koncernen.

- Vi har de seneste fem år investeret et trecifret millionbeløb i vores anlæg på Kolding Havn. Den slags gør en virksomhed ikke, hvis man ved, at byrådet kort tid efter vil opsige vores lejeaftale på grunden. Netop troen på en fremtid i Kolding var grunden til, at vi i 2013 lukkede vores anlæg i Svendborg og flyttede arbejdspladser til Kolding. Derfor er vi selvfølgelig chokerede over, at byrådet uden forudgående dialog med de berørte virksomheder eller havnen, træffer en så vidtgående og erhvervsfjendsk beslutning, siger Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG.

Går ud over landbruget

Ifølge DLG sikrer anlægget i Kolding husdyrproducenter i hele det sydlige Danmark og Fyn konkurrencedygtigt foder. En afledt konsekvens af byrådets beslutning er derfor, at de i forvejen hårdt pressede landmænd i regionen på sigt kan forvente at få højere omkostninger, lyder det.

- De danske husdyrproducenter er pressede efter sommerens tørke. Beslutningen om at lukke erhvervshavnen vil betyde, at vores kunder kan få højere omkostninger til foder og transport, da foderet på sigt skal transporteres længere og vil blive produceret mindre effektivt. Så det her skaber ikke kun en alvorlig situation for DLG, men også for landbruget i regionen, siger Kristian Hundebøll.

Byrådet lægger i sin plan op til en dialog mellem kommunen, havnen og virksomhederne om de kommende 25 år, og den vil DLG nu indgå i.

- Lige nu er vi forundrede over kommunens behandling af det lokale erhvervsliv og den manglende kommunikation med virksomhederne. Vi synes ikke, det er den rigtige beslutning, og forløbet har været meget kritisabelt. For to uger siden fremlagde Kolding Havn med kommunal deltagelse en vækstplan, og 14 dage senere beslutter man så, at havnen skal nedlægges. Det hænger ikke sammen. Vi håber nu, at vi sammen med havnens øvrige virksomheder kan komme i dialog med kommunen omkring de fremtidige vilkår på havnen, siger koncernchef Kristian Hundebøll. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281