23948sdkhjf

Blå ros til åbningstalen

Statsministeren satte fokus på international handel som vækstmotor.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen fremhævede i sin åbningstale til Folketinget, blandt andet vigtigheden af fortsat økonomisk vækst og udvikling i Danmark. I den forbindelse anerkendte han erhvervslivets behov for adgang til kvalificeret arbejdskraft og fremme af den internationale handel.

Budskaber, som blev vel modtaget i brancheorganisationen Danske Rederier.

Udenlandsk arbejdskraft

I sin tale påpegede statsminister Lars Løkke Rasmussen blandt andet vigtigheden af Danmarks konkurrenceevne, og hvordan fremadrettet vækst i Danmark skal sikres gennem blandt andet tiltrækning af kvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

- I morgen vil regeringen fremlægge et udspil. Det skal også gøre det lettere at tiltrække medarbejdere fra lande, som vi i forvejen har stærke økonomiske bånd til. Som USA, Canada, Singapore, Japan. Danske virksomheder skal have den kvalificerede arbejdskraft, de mangler – uden at vi åbner døren for dem, vi ikke har brug for, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin tale.

Frihandel

I talen lagde statsministeren desuden vægt på EUs arbejde for frihandel og internationalt samarbejde, som også er afgørende for søfarten.

- Danske rederier sejler og konkurrerer globalt. For at beholde førertrøjen er det afgørende, at vi hele tiden har fokus på at skabe de bedst mulige vilkår for erhvervets globale aktiviteter, og at vi kan tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Derfor glæder jeg mig over statsministerens tale,  siger Anne H. Steffensen, adm. Direktør i Danske Rederier i en kommentar til åbningstalen.

Hun ser også ser frem til at samarbejde med Folketinget om en række specifikke lovforslag i den kommende folketingssamling.

Ud over åbningstalen blev regeringens lovprogram fremlangt. Lovprogrammet indeholder de lovforslag, som regeringen påtænker at fremsætte i den kommende sæson.

Lovprogrammet indeholder blandt andet en ny havnelov, justering af DIS-loven, justering af forskerskatteordningen og en række andre tiltag, som påvirker dansk skibsfart, og som Danske Rederier vil arbejde aktivt med i den kommende sæson. /Smir

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125