23948sdkhjf

Ingen statsstøtte til tørdok i Thyborøn

Transportminister Henrik Dam Kristensen har lovet Danske Maritime, at der ikke vil blive givet statsstøtte til en tørdok i Thyborøn.

Transportminister Henrik Dam Kristensen har lovet Danske Maritime, at der ikke vil blive givet statsstøtte til en tørdok i Thyborøn.



Transportministeren udtalte ifølge Danske Martimime samtidig, at støttebeløbet på de 35 mio. kr. vil gå til projekter, der ikke strider imod reglerne på statsstøtteområdet. Transportministeriet har tilbagekaldt sin forhåndsanmeldelse til EU-Kommissionen og bedt Kystdirektoratet om at finde lovlige projekter, der ikke er på kant med EU-regler eller dansk lovgivning.

Ved mødet mellem Danske Maritime og transportministeren gav transportministeren udtryk for, at han har lyttet til kritikken fra Danske Maritime, og han slog fast, at pengene ikke vil gå til en tørdok, og at der ikke vil blive udbetalt støtte til projekter, der strider imod reglerne på statsstøtteområdet.

- Det er glædeligt, at transportministeren har valgt at lytte til os i denne sag. Efter en mange måneder lang offentlig debat ser det endelig ud til, at transportministeren i den nye regering har skåret igennem for at sikre, at Danmark ikke bryder EU-reglerne på statsstøtteområdet i Thyborønsagen. Det er både gavnligt for værfternes konkurrenceevne og for Danmark som helhed, siger adm. direktør i Danske Maritime, Jenny N. Braat.

Danske Maritime har siden december 2010 forsøgt at overbevise Transportministeriet om, at en støtte på 35 mio. kr. til en tørdok i Thyborøn vil fordreje konkurrencen på området og skade værfter, der selv har investeret egne midler i lignende anlæg.

- Danske Maritime er tilfreds med, at Transportministeriet ikke har til hensigt at deltage i finansieringen af en tørdok, og vi formoder naturligvis, at det også udelukker støtte til forberedende arbejde i forbindelse med etableringen af en tørdok, siger Jenny N. Braat. Vi håber, at pengene i stedet vil gå til nyttige og bæredygtige projekter, der kan gavne Thyborøn Havn uden at have en konkurrenceforvridende effekt, så de afsatte penge kan blive brugt til udvikling af fiskerihavnen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094